Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν η Νίνα του ΣΥΡΙΖΑ υμνούσε τον ΓΑΠ!

«Ο Γ. Παπανδρέου είναι ο ηγέτης που με την ιστορική μνήμη, την ιδεολογική δομή και αισθητική, την αποφασιστικότητα και ειλικρινή συλλογική θεώρηση μπορεί να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στον τόπο των κοινωνικών του συμμαχιών, των προοδευτικών του συνεργασιών και των γνήσιων σοσιαλιστικών του στόχων».

Η διθυραμβική αυτή δήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό δεν ανήκει σε κάποιο στέλεχος από το παπανδρεϊκό μπλοκ ή τον σκληρό πυρήνα του κόμματος. Αντιθέτως, έγινε το 2009 δια στόματος της Νίνας Κασιμάτη, μέλους τότε του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο όργανο.

Και μπορεί η κυρία Κασιμάτη να μην ήταν ευρέως γνωστή μέχρι πρότινος, το όνομά της, ωστόσο, φιγουράρει τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ με αφορμή την αντι - εκδήλωση που οργανώνει το κίνημα «Νέος Αγωνιστής»- του οποίου είναι εκπρόσωπος, αφότου παραίτηθηκε από το ΠΑΣΟΚ, σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στη Νίκαια την ώρα που το ΠΑΣΟΚ θα «γιορτάζει» τα 38α γενέθλιά του στο Μουσείο Μπενάκη, γεγονός που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην Ιπποκράτους.

Εν πολλοίς, προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση οι τότε δηλώσεις της εκπροσώπου του Νέου Αγωνιστή, ο οποίος αποτελείται από πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πλέον κινείται ιδεολογικά στο χώρο της Αριστεράς.

Για την ιστορία, η κυρία Κασιμάτη είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, στην ίδια ομιλία: «Η Αριστερά και η σοσιαλδημοκρατία μέσα στην καρδιά της κρίσης ηττώνται και μαζί μ' αυτούς και το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που οδήγησε στην κατάρρευση των οικονομιών, κατάρρευση, να πούμε, που την πληρώνουν οι πολίτες με ανεργία, εργασιακή ανασφάλεια, χαμηλότατη καταναλωτική δυνατότητα».

Και είχε προσθέσει: «Μετά τις εκλογές του 2007 όπου λαμβάνουμε το μήνυμα, το ΠΑΣΟΚ έχει σαφώς αριστερότερο προσανατολισμό ο οποίος αρχίζει να ξεδιπλώνεται στην εσωκομματική σύγκρουση για εκλογή Προέδρου».

Και μπορεί οι καλές εποχές στο ΠΑΣΟΚ να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις να έχουν αλλάξει άρδην από το 2009 που έγινε η εν λόγω δήλωση, εντούτοις θα είχε ιδιαίτερο ενδιάφερον να παρακολουθήσουμε την αποψινή ομιλία της κυρίας Κασιμάτη καθώς και το εάν θα «πλέξει» το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη φορά.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου