Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Σαμαράς δεν κυβερνά μόνος του

Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να διατυπώνονται απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες ο Αντώνης Σαμαράς είναι ανακόλουθος και δεν έχει κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Όλα αυτά, με αφορμή τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του μνημονίου. Φαίνεται πως όλοι αυτοί ξεχνούν ότι η ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές δεν πήρε ούτε...
45%, ούτε 40%, όπως συνέβαινε συνήθως στο παρελθόν. Μπορεί μεν να είναι πρώτο κόμμα, αλλά κυβερνά χάρη στη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης διαφωνούν με οποιαδήποτε απόφαση του Σαμαρά, αυτομάτως τα πράγματα όσον αφορά στην υλοποίηση της γίνονται δύσκολα.

Εν προκειμένω, όσο κι αν θέλει ο πρωθυπουργός να κάνει πράξη την υπόσχεση του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, εφόσον ο Βενιζέλος διαφωνεί (για τους δικούς του λόγους), ο Σαμαράς δεν μπορεί να ριψοκινδυνέψει την ύπαρξη και το μέλλον της κυβέρνησης. Κάτι ανάλογο συνέβη και στην υπόθεση κατάργησης του νόμου Ραγκούση, που ήταν επίσης προεκλογική δέσμευση του Σαμαρά. Εκεί ο Κουβέλης έθεσε βέτο και ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν με δεμένα τα χέρια.

Δυστυχώς ή ευτυχώς το 29% δεν είναι δυνατόν να κάνει μόνο του κουμάντο και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν...

http://topolitikon.blogspot.gr/2012/09/o-samaras-den-kyverna-monos-tou.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου