Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η νέα "σούπερ δύναμη" των Αμερικανικών ΕΔ ,δουλεύει "σκυλίσια"


Η νέα `σούπερ δύναμη` των Αμερικανικών ΕΔ ,δουλεύει `σκυλίσια`

Mιά νέα μονάδα Super ''Ειδικών Δυνάμεων'' ετοιμάζουν σε μυστική βάση οι ΗΠΑ. Οι εκπαιδευόμενοι εκεί κάνουν - κυριολεκτικώς - ''σκυλίσια ζωή'', διότι ακριβώς είναι ...σκυλιά!
Ειδικότερα μεταδίδεται ότι οι Αμερικανοί, σε μία απομακρυσμένη στρατιωτική βάση, ετοιμάζουν ένα είδος super «ειδικών δυνάμεων» από σκύλους, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στο Αφγανιστάν.
Τα συστηματικά και με προσοχή  επιλεγμένα ζώα εκπαιδεύονται βάσει δύσκολου προγράμματος και μαθαίνουν να βοηθούν τους στρατιωτικούς κυρίως στο να εντοπίζουν τις νάρκες, που έχουν τοποθετήσει τρομοκράτες.Τώρα εκπαιδεύονται στη βάση 16 σκύλοι, οι οποίοι υπόκεινται τόσο σε φυσική, όσο και σε ψυχολογική προετοιμασία. Πώς ακριβώς γίνεται η πρακτική εκπαίδευση των σκύλων δεν διευκρινίζεται.
Μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ οι Αμερικανοί εγκατέλειψαν την εκπαίδευση των σκύλων-πυροτεχνουργών και όταν άρχισαν οι εχθροπραξίες στο Αφγανιστάν η εμπειρία αυτή είχε πρακτικά χαθεί. Μόνο από το 2007 οι ...«σκυλίσιες ειδικές δυνάμεις» άρχισαν να επανέρχονται στις γραμμές του αμερικανικού στρατού.Aπό τότε  έχουν επιστρατεύσει  στον πόλεµο του Αφγανιστάν,και σκυλιά ανιχνευτές ναρκών, ωστόσο τώρα κάτι παραπάνω φαίνεται να ετοιμάζουν.
Στην φωτογραφία του θέματος  εν µέσω αµµοθύελλας, ο (σκύλος) Κον αποδεικνύεται εξαιρετικά πολύτιµος για τον αµερικανό πεζοναύτη που εκτελεί περιπολία σε έρηµο στην επαρχία Χελµάντ.Πρόκειται για ανιχνευτικό σκύλο εκπαιδευµένο να οσµίζεται νάρκες. Ο σκύλος προπορεύεται, ενώ ο πεζοναύτης κρατά απόσταση ασφαλείας. Η τεντωμένη ουρά του δείχνει πως βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής. Να θυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ εκπαιδευουν για τον ίδιο σκοπό και   γιγαντιαίους αρουραίους.
Να σημειωθεί ότι ο Ελληνικός Στρατός έχει λίγους σκύλους εκπαιδευμένους στην ανίχνευση εκρηκτικών-πυρομαχικών.Οι περισσότεροι είναι σκύλοι φρουροί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου