Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

"ΚΛΕΙΝΕΙ" ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Την Πέμπτη η σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη

Την Πέμπτη η σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη Για την Πέμπτη το απόγευμα ορίστηκε η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση, προκειμένου να καταλήξουν στα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ, καθώς παραμένουν σε εκκρεμμότητα ορισμένα προτεινόμενα μέτρα που φτάνουν τα 4 δισ. ευρώ.
Η συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων δεν θα αφορά πιθανότατα στην οριστικοποίηση του πακέτου, αλλά στο «ξεμπλοκάρισμα» αυτών των 4 δισ. ευρώ, διότι όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές, «τα πράγματα έχουν ζορίσει», φράση που παραπέμπει σε σκληρές αποφάσεις που δεν μπορούν να ληφθούν χωρίς το πράσινο φως των τριών αρχηγών.
Η συνάντηση της Πέμπτης εκτιμάται πως θα πραγματοποιηθεί νωρίς το απόγευμα ώστε αμέσως μετά
ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να αναχωρήσει για τη Ρώμη, καθώς η συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 το πρωί της Παρασκευής.
Το Σάββατο το πρωί ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί με τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα «κλείσει» πιθανότατα την Κυριακή, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Ρώμη.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων. Ο ίδιος, στην ομιλία του νωρίτερα στους βουλευτές του κόμματος, τόνισε ότι το πακέτο δεν πρόκειται να κλείσει όπως-όπως και κανείς δεν θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων.
Ανάλογο αίτημα για δύο συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών πριν να οριστικοποιηθεί το πακέτο των μέτρων έχει ζητήσει και η ΔΗΜΑΡ, με τον Φώτη Κουβέλη να διαμηνύει ότι δεν μπορούν οι πολιτικοί αρχηγοί να κληθούν να εγκρίνουν ένα πακέτο που θα έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου