Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ Μπερλουσκόνι: Το Συμφώνο Σταθερότητας εμποδίζει την ανάπτυξη

Μπερλουσκόνι: Το Συμφώνο Σταθερότητας εμποδίζει την ανάπτυξη
«Αν δεν μειώσουμε τους φόρους δεν πρόκειται να βγούμε από την οικονομική ύφεση. Οι κανόνες του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας παρεμποδίζουν την ανάπτυξη», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε», ιδιοκτησίας του ομίλου του.
Υποσχέθηκε δε ότι «αν κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, η παράταξή του θα καταργήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας σε ό,τι αφορά το σπίτι που χρησιμοποιείται για ιδιοκατοίκηση», διότι «το σπίτι είναι ο πυλώνας στον οποίο η κάθε οικογένεια βασίζει το μέλλον της».
Ο «Καβαλιέρε» δεν θέλησε, όμως, να λύσει το μυστήριο σχετικά με το αν θα είναι και πάλι ο
υποψήφιος πρωθυπουργός της συντηρητικής παράταξης. Σε πρόσφατη, πάντως, συνέντευξή του, είχε δηλώσει ότι «θα μπορούσε να λάβει τη σχετική απόφαση, μόνον, όμως, αν το κοινοβούλιο αλλάξει, πρώτα, τον ισχύοντα εκλογικό νόμο».
Ο μεγιστάνας πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στην Γερμανία τόνισε ότι «δεν επιτρέπει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να τυπώνει νόμισμα» και τη χαρακτήρισε «ογκόλιθο που βαραίνει αρνητικά, με τραγικό τρόπο». Εξάλλου, δεν δίστασε να δηλώσει για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ότι «η αλαζονεία του υπερισχύει της εξυπνάδας, αλλά οι Γάλλοι τον τιμώρησαν», ενώ θεωρεί «καθοριστικό» τον ρόλο που παίζει ο Μάριο Ντράγκι, για την υπεράσπιση του ευρώ.
Βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, ο «Λαός της Ελευθερίας», το κόμμα που ίδρυσε ο «Καβαλιέρε», δεν ξεπερνά στην πρόθεση ψήφου το 18%. Ένα ποσοστό κάθε άλλο παρά ικανοποιητικό, που, σύμφωνα με τους σχολιαστές, θα έπρεπε να ωθήσει τον Σ. Μπερλουσκόνι και τους συνεργάτες του να αποφασίσουν το συντομότερο ποιος θα ηγηθεί της παράταξης, στην εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Άνοιξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου