Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Αποσπάσεις Γ΄ φάσης εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεατές στο «θέατρο του παραλόγου»!!! - Παληγιάννης Βασίλειος


Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                  
Τηλ. 6974750409
Fax: 210-3442287 Θεατές στο «θέατρο του παραλόγου»!!!

Αποσπάσεις Γ΄ φάσης εκπαιδευτικών Π.Ε.

Θεατές στο «θέατρο του παραλόγου»!!!

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΠΕ με θέμα τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ επικράτησε η λογική του «παραλόγου». Συγκεκριμένα η Διοίκηση εισηγήθηκε να πραγματοποιηθούν αποσπάσεις μόνο για πολύ σοβαρούς λόγους με την προσχηματική δικαιολογία ότι η ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης θα δημιουργούσε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων. Με βάση αυτήν την εισήγηση η πλειοψηφία του Συμβουλίου αποφάσισε:
Να γίνουν δεκτές 26 ανακλήσεις από τις 43 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί με βάση τους λόγους που
επικαλούνταν οι συνάδελφοί μας.
Να γίνουν δεκτές 9 από τις 13 ενστάσεις που αφορούσαν κυρίως λάθη μοριοδότησης ή λάθη καταχώρησης στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα αποσπάσεων.
Να γίνουν δεκτές 5 μόνο αιτήσεις τροποποίησης απόσπασης από ένα σύνολο 137 αιτήσεων. Αυτές αφορούν συζύγους στρατιωτικών και ένα μέλος ΟΤΑ.
Να ικανοποιηθούν μόνο 16 αιτήσεις απόσπασης που αφορούν κυρίως αποσπάσεις για σοβαρούς λόγους υγείας ή για συνυπηρέτηση με συναδέλφους αναπληρωτές.
Ως αιρετός:

α. αμφισβήτησα ευθέως την κατάσταση των κενών που δόθηκε στο συμβούλιο αφού δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και απορώ πως δημοσιοποιούνται τέτοιες ανακριβείς καταστάσεις.

β. ζήτησα ως όφειλα το Συμβούλιο να προχωρήσει στη Γ΄ φάση των αποσπάσεων με βάση τα πραγματικά κενά και με την ίδια διαδικασία με την οποία πραγματοποιήθηκαν και οι δύο προηγούμενες φάσεις.

Δυστυχώς η πλειοψηφία δεν έκανε δεκτή την πρότασή μου με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία μου και την αποχώρησή μου από το Συμβούλιο.

Επισημαίνω πως σε μια εποχή που οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, εξαιτίας της οικονομικής μας αφαίμαξης, δεν είναι δυνατόν η πολιτική ηγεσία, οι διοικητικοί παράγοντες του Υπουργείου και η πλειοψηφία του Συμβουλίου να μην αντιλαμβάνοντα την αναγκαιότητα της ικανοποίησης αποσπάσεων εκπαιδευτικών εφόσον και υπάρχουν λειτουργικά κενά.

Αλήθεια, τι θα πουν στην τρίτεκνη μητέρα εκπαιδευτικό που υπηρετεί στη Ρόδο και δεν αποσπάστηκε στα Τρίκαλα τη στιγμή που υπάρχουν 13 κενά δασκάλων με βάση το έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης;

Τι πειστική δικαιολογία θα βρουν;

Τι θα πουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς με παιδιά, με σοβαρότατα προβλήματα υγείας (καρκινοπαθείς, μεγάλα ποσοστά αναπηρίας) που δεν αποσπάστηκαν στον τόπο κατοικίας τους αν και υπήρχαν κενά;

Λίγη σοβαρότητα, λίγη λογική και κυρίως λίγη ανθρωπιά έπρεπε να πρυτανεύσουν.

Ελπίζω πως η πολιτική ηγεσία κατανοώντας πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, θα δώσει την εντολή στη διοίκηση ώστε άμεσα το Συμβούλιο να προχωρήσει στην πραγματοποίηση αποσπάσεων με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά για να μη ζήσουμε και φέτος τις τραγελαφικές περσινές καταστάσεις όπου προσλαμβάνονταν αναπληρωτές σε περιοχές που δεν είχαν ικανοποιηθεί αιτήσεις συναδέλφων με πολλά χρόνια υπηρεσίας, με παιδιά, με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σε αντίθετη περίπτωση ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση και οι διαμαρτυρίες των συναδέλφων θα είναι απόλυτα δικαιολογημένες.



Πάντα στη διάθεσή σας,
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου