Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μουσεία

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τα μουσεία Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα μουσεία της Ελλάδας, λόγω της οικονομικής κρίσης που όπως φαίνεται δε θα αφήσει τίποτα ανεπηρέαστο.
Προοικονομία της όλης κατάστασης αποτέλεσαν οι ελλείψεις προσωπικού που σημειώθηκαν πέρυσι σε μεγάλα μουσεία της Αθήνας καθώς και η μη παροχή κονδυλίων.
Ήδη το μουσείο Μπενάκη ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με περικοπές στο ωράριο λειτουργίας, περιορίζοντας τις ημέρες που θα έχει
ανοιχτές τις πόρτες του για το κοινό σε τέσσερις την εβδομάδα. Εύλογα το πρόβλημα δεν αφορά μόνο στο μουσείο Μπενάκη, απλώς αυτό αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για αυτά που θα ακολουθήσουν, σε ιδιωτικά ή δημόσια μουσεία.
Ως αποτέλεσμα, από τις 9 Απριλίου τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που υπάγονται στο τμήμα Αρχαιοτήτων κλείνουν καθημερινά στις 14:30 και δεν ανοίγουν τα σαββατοκύριακα!
Το θέμα έχει ήδη δημιουργήσει προβλήματα σε πολλούς τουριστικούς πράκτορες, καθώς οι τουρίστες των οργανωμένων εκδρομών προπληρώνουν την είσοδό τους στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου