Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

 Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ
17/9/2012
Με έκπληξη αλλά και απορία αρκετών συναδέλφων εκπαιδευτικών, εκλεγμένο μέλος  του Δ.Σ της ΕΛΜΕ από την παράταξη «Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών» επισκέφθηκε σχολεία της Ιεράπετρας στις 12/9/2012, μαζί με συνάδελφο εκπαιδευτικό ο οποίος δεν είναι μέλος του Δ.Σ της ΕΛΜΕ, αλλά ανήκει στην ίδια παράταξη, προς ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων στην προγραμματισμένη  συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιούνταν το ίδιο απόγευμα στην Ιεράπετρα. 

Θεώρησαν όμως  περιττό να  ενημερώσουν και να καλέσουν τα νόμιμα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για την επίσκεψη αυτή όπως απαιτεί η συνδικαλιστική δεοντολογία. 

Είναι ανεπίτρεπτο, η παράταξη της «Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών», επικαλούμενη την πλειοψηφία της
στις προηγούμενες εκλογές, να εφαρμόζει στάσεις όπως, μετωπική αντιπαράθεση, μικροπολιτική ή κομματική εκμετάλλευση, αλαζονεία, αυταρχική και αντιδημοκρατική καταστρατήγηση του καταστατικού της ΕΛΜΕ.

Η ενέργεια αυτή από μόνη της υποδηλώνει την αντιδημοκρατική νοοτροπία της συγκεκριμένης παράταξης και τα νέα ήθη τα οποία ευαγγελίζεται. Ήθη και αξίες οι οποίες δε διαφέρουν από άλλες ακραίες ιδεολογίες δήθεν Δημοκρατικές.
 
Είναι προφανές ότι τα εκλεγμένα μέλη της «Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών» στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ εκμεταλλευόμενη την πλειοψηφία που έχουν, προκειμένου να ικανοποιήσουν  προσωπικές και κομματικές φιλοδοξίες δε διστάζουν να ποδοπατήσουν κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία, πλήττοντας καίρια την εμπιστοσύνη των καθηγητών στο συνδικαλιστικό θεσμικά καθοδηγητικό όργανο του κλάδου, άλλοτε με αυθαίρετες προσωπικές ανακοινώσεις για απεργία και άλλοτε με αυθαίρετες συνεντεύξεις για προσωπική και κομματική προβολή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κάτω από την ομπρέλα της ΕΛΜΕ.
Η ΔΑΚΕ καθηγητών  με υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμό στους συναδέλφους που εκπροσωπεί αλλά και σε ολόκληρο τον κλάδο, καταγγέλλει τέτοιες ενέργειες που μόνο διχασμό προκαλούν και αποπροσανατολίζουν την εκπαιδευτική κοινότητα.  Η ΔΑΚΕ δεν αντιμετώπισε ποτέ τις άλλες παρατάξεις ως αντίπαλες. Για εμάς αντίπαλος  είναι τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας. Ο κομματικός συνδικαλισμός μας έχει ήδη κοστίσει  αρκετά.

                                   Δ.Α.Κ.Ε  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου