Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Δίνουν χρόνο -όχι χρήμα- στην Ελλάδα, δέχονται επιμήκυνση

Δίνουν χρόνο -όχι χρήμα- στην Ελλάδα, δέχονται επιμήκυνση
Η άποψη ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής, κερδίζει έδαφος στην ευρωζώνη και αρχίζει πλεον να υιοθετείται  και από κυβερνήσεις που υιοθετούσαν αδιάλλακτη στάση. Δηλώσεις πολιτικών, κυβερνητικών παραγόντων και αξιωματούχων της ΕΕ εμμέσως πλην σαφώς προαναγγέλλουν την αποδοχή του ελληνικού αιτήματος για παράταση του Μνημονίου, εφόσον υιοθετηθούν τα επώδυνα μέτρα
του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.
Την μεταστροφή  απόψεων στην ευρωζώνη υπερ της Ελλάδας επιβεβαιώνουν  οι νέες δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών της Ολλανδίας και της Αυστρίας, που δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος, εάν διαπιστωθεί ότι η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους είναι αποτέλεσμα μεγαλύτερης ύφεσης.

«Αν το έλλειμμα αποδειχθεί κάπως χειρότερο από το αναμενόμενο, λόγω μιας προσωρινής ύφεσης στην οικονομία, θα μπορούσε να υπάρξει κάποιος χρόνος, αλλά όχι λεφτά», είπε ο Ολλανδός υπουργός, προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο του Eurogroup στη Λευκωσία.

Η Αυστριακή  υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, προσερχόμενη στη σύνοδο του Eurogroup δήλωσε ότι η Ευρωζώνη είναι έτοιμη να δώσει στην Ελλάδα επιπλέον χρόνο για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, αλλά όχι και χρήματα.
«Η Ελλάδα έχει παρουσιάσει ένα φιλόδοξο προϋπολογισμό. Θα της δώσουμε τον χρόνο που έχει ανάγκη, αλλά πιθανότατα όχι περισσότερα χρήματα», σημείωσε η κ Φέκτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου