Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: «Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια»

«Στις μεγάλες δοκιμασίες βγαίνουν νικητές όσοι δεν φοβούνται την αλήθεια» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στα εγκαίνια της 77ης ΔΕΘ, το πρωί του Σαββάτου.

Η χώρα θα βγει από την κρίση με ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η πρώτη αλήθεια που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η Ελλάδα βρέθηκε κοντά στην έξοδο από το Ευρώ.

«Αυτή η προσδοκία της δραχμής παρέλυε την οικονομία μας. Το εκτός Ελλάδος λόμπι της δραχμής
φάνηκε να κερδίζει τη μάχη, η Ελλάδα θα πέθαινε και θα πάθαινε πεθαίνοντας όσα καμία χώρα δεν έχει αντιμετωπίσει σε καιρό ειρήνης.

» Αυτό έπρεπε να το αποτρέψουμε και το κάναμε. Και για να αποτρέψουμε την καταστροφή έπρεπε να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» συνέχισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η εφαρμογή των διαρθωτικών αλλαγών και η περικοπή του ελλείμματος είναι βήματα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας.

Ο κ. Σαμαράς αναγνώρισε ότι πολλές από τις περικοπές είναι επώδυνες, αλλά «δεν γίνεται αλλιώς». Επανέλαβε ότι είναι τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται και ότι οι περικοπές είναι προσωρινές.

«Μόλις ανακοπεί η πτωτική πορεία θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, των χαμηλοσυνταξιούχων, αλλά και των ενστόλων».

Οι δεσμεύσεις μας θα πραγματοποιηθούν σε ορίζοντα τετραετίας, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τελειώσει το σκάνδαλο της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής.

«Το αποδεικνύουμε και με την απομάκρυνση επίορκων υπαλλήλων. Αυτά τελειώνουν πια» ανέφερε.

Σχετικά με την επόμενη δόση, δεσμεύθηκε ότι θα επιστραφεί το μεγαλύτερο τμήμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, θα δοθεί ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και θα ξεμπλοκάρουν έργα από το ΕΣΠΑ.

«Η επόμενη δόση του δανείου θα μείνει κατά 90% μέσα στην Ελλάδα για να αλλάξει η πορεία της οικονομίας» υποσχέθηκε.

Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για τον συμψηφισμό των χρεών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Δεσμεύθηκε ότι μία φορά το μήνα θα βλέπει τους επικεφαλής των Επιμελητηρίων, ώστε να έχει ακριβή εικόνα της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τη μάχη με το εκτός Ελλάδας λόμπι της δραχμής την κερδίζουμε, μένει να κερδίσουμε και τη μάχη με το εντός Ελλάδας λόμπι της δραχμής.

Ορισμένοι εύχονται να είχαμε γίνει Αργεντινή, δεν ποντάρουν μόνο στην καταστροφή, την εύχονται κιόλας.
 Μας είπαν ότι το Ευρώ δεν είναι ταμπού, αλλά δεν μας είπαν τι θα γίνει αν φύγουμε από το Ευρώ. Έχουν το θράσος να μιλούν για ανάπτυξη, ενώ είναι εχθροί του επιχειρείν.»

Τέλος, ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι διαφορετική: «θα έχει φανεί το φως στο τούνελ» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου