Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΜΕ: Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπ. Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Συναντήθηκε τη Δευτέρα 10-9-12 στο Υπουργείο Παιδείας, το ΔΣ της ΟΛΜΕ με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.
Το ΔΣ  της ΟΛΜΕ έθεσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν το δημόσιο σχολείο  και τους εκπαιδευτικούς. Τονίσαμε πως τα σχολεία σε όλη τη χώρα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδα, χωρίς να υπάρχουν καθόλου χρήματα στα ταμεία των σχολικών επιτροπών.  Η πολιτική των περικοπών  στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων έχει ως αποτέλεσμα όλο και πιο συχνά να καλούνται οι γονείς να συμβάλλουν οικονομικά στην αγορά καθημερινών ειδών πρώτης ανάγκης για τη λειτουργία τους.
Καταγγείλαμε τους  ελάχιστους διορισμούς που ανακοίνωσε το Υπουργείο για την εκπαίδευση οι
οποίοι όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς (λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων), αλλά δεν ανταποκρίνονται ούτε στην αναλογία 1:5 (προσλήψεων / συνταξιοδοτήσεων) που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση για το δημόσιο. Απαιτήσαμε την αύξηση του αριθμού των διορισμών με μόνιμους εκπαιδευτικούς ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Αλλιώς θα βιώσουμε όλοι (εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς) για ακόμη φορά σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς για αρκετό διάστημα.
Καταγγείλαμε πως στο νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση και η τρόικα, περιλαμβάνονται, συνεχίζονται και εντείνονται, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Οι απολύσεις και η εφεδρεία, ανεξάρτητα τη μορφή θα έχει, σε συνδυασμό με την αξιολόγηση και τη σύνδεση μισθού και «απόδοσης» θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση τους εκπαιδευτικούς και θα έχει δραματικά αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της εκπαίδευσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί με τα 640 ευρώ μισθό και την υποχρεωτική παραμονή για χρόνια μακριά από την κατοικία τους οδηγούνται σε εργασιακή και κοινωνική εξαθλίωση.
Απαιτήσαμε να μην προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας στην αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, γιατί αυτό εκτός από την επιδείνωση των εργασιακών μας σχέσεων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Τέθηκε επίσης με επιμονή στο θέμα του ανώτατου αριθμού μαθητών στην τάξη (να μην ξεπερνά τους 25), απαιτώντας να μην εφαρμοστεί η νέα υπουργική απόφαση που προβλέπει 30 μαθητές στο τμήμα.
Ο Υπουργός αρκέστηκε σε έκφραση συμπάθειας και κατανόησης προς τα αιτήματά μας εκβιάζοντάς μας ταυτόχρονα με το δίλημμα «αύξηση του ωραρίου ή απολύσεις», παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου θα φέρει πιο κοντά τις απολύσεις.
Δηλώσαμε στον κ. Υπουργό πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική, που καταστρέφει το δημόσιο σχολείο και εξοντώνει τους εκπαιδευτικούς. Η κυβέρνηση μας έχει κηρύξει τον πόλεμο και σύντομα θα λάβει την απάντηση μέσα από τους αγώνες μας.
Κατεβάστε το σχετικό δελτίο τύπου … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου