Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πόσο πιθανό είναι το διαζύγιο Λοβέρδου-Βενιζέλου;

Πόσο πιθανό είναι το διαζύγιο Λοβέρδου-Βενιζέλου;
Αν και... διαζευγμένοι συνεχίζουν να συγκατοικούν κάτω από τη στέγη του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος καθώς η κρίση που καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ σε χαμηλά ποσοστά τους αναγκάζει να περιοριστούν στα καυγαδάκια και στις διαρροές. Το κλίμα που ήταν από καιρό κακό και επιδεινώθηκε εσχάτως με την καταψήφιση του νόμου για την Παιδεία από την ομάδα των τριών και τη δημοσίευση του πολιτικού μανιφέστου δια χειρός του Ανδ. Λοβέρδου. Ολα αυτά βέβαια σε φυσιολογικές συνθήκες θα αποτελούσαν αιτία διαζυγίου...
Όπως όλα δείχνουν το ΠΑΣΟΚ εισέρχεται σε μια φάση εσωστρέφειας με κόντρες και έριδες που θα πληγώσουν ακόμα περισσότερο τη βάση του. Ταυτόχρονα όμως οι καυγάδες αυτοί και η αίσθηση διαρκούς αναδιάταξης των πραγμάτων βοηθά στη συγκράτηση των εκροών υπό την προσδοκία μιας
νέας αλλαγής στην πολιτική και ευσεβείς πόθοι για ανακατάξεις στη διοικητική πυραμίδα η οποία όμως έχει περιορισθεί λόγω των χαηλών ποσοστών που έφεραν και έλλειψη ρευστότητας.
Σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει κάνουν λόγο ακόμα και για ίδρυση νέοπυ κόμματος από τον Ανδρέα Λοβέρδο, εξέλιξη όμως που δεν φαίνεται ιδιαίερα πιθανή. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η δημιουργία μιας πολιτικής κίνησης ή ομίλου προβληματισμού στα πρότυπα του Γ. Φλωρίδη. 
Η ηγεσία της Ιπποκράτους κατανοεί απολύτως πως ακόμα και στην περίπτωση που το νέο κόμμα δεν κατορθώσει να αποκτήσει μεγάλη δυναμική, μεγάλο χαμένο από την κίνηση αυτή θα είναι το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, που δεν διαθέτει την πολυτέλεια ακόμα και για την παραμικρή περαιτέρω απώλεια.
Ο Ευ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βασίλη Σκουρή στο Real.gr, είναι αποδέκτης εισηγήσεων, τις οποίες μάλιστα φέρεται να αντιμετωπίζει θετικά, να προβεί σε κινήσεις που θα απομονώνουν τον Ανδρέα Λοβέρδο από συμμάχους που θα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου