Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απόπειρα δολοφονίας κατά του αρχηγού των ανταρτών στη Συρία

Απόπειρα δολοφονίας κατά του αρχηγού των ανταρτών στη Συρία
 Σώος βγήκε ο εκπρόσωπος των ανταρτών στη Συρία, ο συνταγματάρχης Κάσεμ Σααντεντίν, έπειτα από απόπειρα δολοφονίας που πραγματοποίησαν εναντίον του οι υποστηρικτές του Άσαντ.
Ο συνταγματάρχης Σααντεντίν είναι ο εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) στο εσωτερικό της χώρας και διοικητής των ανταρτών στην περιοχή της Χομς, στο κεντρικό τμήμα της
Συρίας.
«Η αυτοκινητοπομπή του συνταγματάρχη Σααντεντίν έπεσε μετά τα μεσάνυχτα σε μια ενέδρα των παραστρατιωτικών ομάδων που δρουν στο πλευρό του στρατού στη Σαλμίγε, στην επαρχία Χάμα», επίσης στην κεντρική Συρία, είπε ο Φαχντ αλ Μάσρι, ένας εκπρόσωπος του ΕΣΣ, ενώ πρόσθεσε ότι, «Ξέσπασε μια μεγάλη μάχη και άνδρες των Σαμπίχα σκοτώθηκαν. Ο συνταγματάρχης σώθηκε».
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ενέδρα έγινε κατά την επιστροφή του συνταγματάρχη Σααντεντίν στο Χαλέπι, στο βόρειο τμήμα της χώρας, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας που αποτελεί το σημαντικότερο διακύβευμα των εξελισσόμενων συγκρούσεων, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με το διοικητή των δυνάμεων εκεί, τον συνταγματάρχη Άμπντελ Τζαμπάρ αλ Οκάιντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου