Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελία ΔΑΚΕ κατά του Αναπληρωτή Δ/ντη ΔΕ Μεσσηνίας

 
Δ.Α.Κ.Ε.  Δ.Ε.  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  Καλαμάτα    12/09/2012

                    ΠΡΟΣ: 1. Α΄& Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας 
                                  2. Σχολικές Μονάδες Μεσσηνίας
                  ΚΟΙΝ:  Κο Γκλαβά Σωτήριο Ειδικό Γραμματέα
                                   Π&Δ Εκπ/σης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.
Θέμα: «Καταγγελία κατά του Αναπληρωτή Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας
               Κου Ανδρεάκου Κων/νου»
 Η ΔΑΚΕ ΔΕ Μεσσηνίας σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 12/9/2012 αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία του Αναπληρωτή Δ/ντη Δ/θμιας Εκπ/σης Μεσσηνίας κ. Ανδρεάκου Κων/νου γιατί με την υπ’ αριθμό 5190/11-09-2012 απόφασή του περί «συμπλήρωσης ωραρίου» εκπ/κων, καταργεί στην πράξη την οργανική θέση του εκπ/κου. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι ο εκπ/κος συμπληρώνει το ωράριό του στην οργανική του θέση με μαθήματα α΄ και β΄ ανάθεσης και αν αυτό δεν είναι δυνατόν, τότε διατίθεται σε άλλο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου.

 Πιστεύουμε, ότι τέτοιου είδους αυθαίρετες αποφάσεις πυροδοτούν κλίμα εμπρηστικό στην εκπαίδευση, εκθέτουν την ηγεσία του Υπουργείου και κατ’ επέκταση και την ίδια την κυβέρνηση. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή που οι εκπ/κοι, αλλά και όλοι η κοινωνία, βιώνουν την κρίση σε όλες τις  εκφάνσεις της, πρέπει τα στελέχη της διοίκησης να εναρμονίζονται με την νομοθεσία και τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας, φροντίζοντας να λύνουν υπάρχοντα προβλήματα και όχι να δημιουργούν καινούργια.
 Θεωρούμε, ότι πίσω από το κείμενο της απόφασης αυτής, κρύβονται πελατειακές σχέσεις, καθόσον ο κ. Ανδρεάκος Κων/νος είναι ήδη δημοτικός σύμβουλος με τη μείζονα πλειοψηφία στο Δήμο Καλαμάτας και πολιτεύτηκε στις πρόσφατες εκλογές με το ΠΑΣΟΚ. Του δίνεται έτσι η δυνατότητα να ικανοποιεί ή μη συναδέλφους, προσβλέποντας σε μικροπολιτικά οφέλη. 
   
 
Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Σταματόπουλος Γεώργιος 
Γεωργιόπουλος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου