Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Η Λαγκάρντ στη Λευκωσία, όλα τα σενάρια στο τραπέζι Το ΔΝΤ μιλά για ενδιάμεσο δάνειο στην Ελλάδα και οι Βρυξέλλες για ισπανική διάσωση

Η Λαγκάρντ στη Λευκωσία, όλα τα σενάρια στο τραπέζι
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην κρίση χρέους και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σπρώχνουν την Κριστίν Λαγκάρντ στο επόμενο meeting του Eurogroup την Παρασκευή στη Λευκωσία. Η εξέλιξη αυτή προσδίδει επιπλέον βαρύτητα στις συζητήσεις που διεξαχθούν ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και αποφάσεις οι οποίες δεν θα απαιτούν την έγκριση της Συνόδου Κορυφής.
Παράγοντες του ΔΝΤ εστιάζουν μάλιστα σε αυτή την προοπτική
υποστηρίζοντας πως αν όλα κυλίσουν ομαλά τότε σημαντικό μέρος της γραφειοκρατίας των βρυξελλών θα παρακαμφθεί και θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου. Όπερ σημαίνει ότι είναι πιθανό να εγκριθεί ακόμα και ενδιάμεσο δάνειο για την Ελλάδα το οποίο θα χορηγηθεί από τη νέα γραμμή έκακτης ρευστότητας του ΔΝΤ.
Αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαρρέουν ότι η συμμετοχή της κας Λαγκάρντ σχετίζεται με το ενδεχόμενο υποβολής Ισπανικού αιτήματος προς την ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων με τη στήριξη του ΔΝΤ, καθώς το πολιτικό σκέλος συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη συνάντηση Μέρκελ-Ραχόι.
Η κ. Λαγκάρντ αναμένεται να έχει συνάντηση με τον, Γ. Στουρνάρα αλλά και άλλους υπουργούς οικονομικών.  
Μάλιστα, αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κ. Λαγκάρντ «έχει να συζητήσει πολλά» με τον κ. Στουρνάρα, μεταξύ των θεμάτων και αυτό της επιμήκυνσης στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου