Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Ξαφνική δήλωση στήριξης ΗΠΑ σε Ελλάδα και ... δίνουν δωρεάν τεράστιες ποσότητες όπλων!

Δεύτερο σημαδία εντός ολίγων ημερών ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες - για διάφορους λόγους - να μην αποτρέψουν την εσωτερικη κατάρρευση στην Ελλάδα: Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση.
H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι
μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία και την Ιταλία μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος».
Η δήλωση έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά κλυδωνίζεται στην προσπάθειά της να λάβει μέτρα που κυμαίνονται μεταξύ των 11,5 και 20 δισ. ευρώ και η ίδια η ελληνική κοινωνία είναι σε αναβρασμό. Ο αμερικανικός Τύπος σημειώνει ότι "Η Ελλάδα μπορεί να πέσει στην άβυσσο, αν δεν βρεθεί γρήγορα μια λύση στο οικονομικό πρόβλημα" και σίγουρα η δήλωση της επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι ένα ουσιαστικό μήνυμα στήριξης της χώρας, ειδικά προς τις αγορές.
Έρχεται μάλιστα λίγες ημέρες μετά το πρώτο μήνυμα που έστειλαν οι ΗΠΑ στην υπόθεση της δωρεάς των 400 αρμάτων μάχης Μ1Α1 Abrans και των εκατοντάδων οχημάτων που παραχωρούν στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον τριπλασιασμό των υπό παραχώρηση ετοιμοπόλεμων αρμάτων! Η κίνηση μόνο τυχαία δεν είναι και ερμηνεύεται ως επίδειξη της βούλησης των ΗΠΑ να προστατέψουν την "επένδυσή" τους στην Ελλάδα.
Σε μια δεύτερη παράλληλη εξέλιξη αναμένεται και σε δύο άλλες δωρεάν παραχωρήσεις: Σύντομα να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της δωρεάν παραχώρησης μαχητικών αεροσκαφών F-15E από τα αμερικανικά αποθέματα.
Τα 48 πρώτα αεροσκάφη θα βγούν από την υπηρεσία μέχρι το τέλος του έτους και ήδη οι Ισραηλινοί έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για 20 από αυτά προκειμένου να ενισχύσουν την δύναμη κρούσης που διαθέτουν.
Το μαχητικό χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς του ΓΕΑ ως "μαχητικό Ανατολικής Μεσογείου", λόγω της μεγάλης ακτίνας δράσης που έχει και της δυνατότητας να μένει πολλές ώρες σε περιπολία στην αχανή Α.Μεσόγειο, χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού.
Το δεύτερο πρόγραμμα δωρεάν παραχωρήσεων, αφορά τα μεταφορικά ελικόπτερα UH-60A/L από τα οποία περί τις 50 μονάδες είχαν εξασφαλιστεί από τον προηγούμενο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκο, πέρσι τέτοια εποχή προκειμένου να αντικαταστήσουν τα "αρχαία" UH-1.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται να κληθεί η ελληνική στρατιωτική επιτροπή και να επιλέξει τα ελικόπτερα που προσφέρονται προκειμένου να γίνει επιλογή αυτών που είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς δεν αποκλείεται πέρα από τις μετακυλήσεις να έχουμε και ακύρωση παραλαβής κάποιων από τις 20 μονάδες του NH-90...

triklopodia.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου