Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η Βουλγαρία ανακοινώνει «κόκκινη γραμμή» για τα Σκόπια



Eυτυχώς που στα Βαλκάνια τα Σκόπια έχουν εκνευρίσει και άλλους λαούς με τις ιστορικές “ληστείες” τους και έτσι έχουμε αποκτήσει και άλλους συμμάχους και μάλιστα εντός Ε.Ε και ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάϊ Μλαντένοφ, έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα προς τα Σκόπια, αναφέρει η ηλεκτρονική πύλη «Νοβίνιτε».
Ο Βούλγαρος υπουργός ανακοίνωσε ότι η Σόφια, όπως ακριβώς και η Αθήνα, θα ορίσει κόκκινη γραμμή σχετικά με την προσέγγιση της
με τα Σκόπια, στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά.
«Η Βουλγαρία είναι ανοικτή προς όλους τους γείτονες της και υποστηρίζει την επέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά δεν θα επιτρέψει να παρεμβαίνει άλλος στην ιστορία της», δήλωσε ο Μλαντένοφ σε συνεδρίαση της βουλγαρικής κυβέρνησης.
Η Βουλγαρική Συνέλευση ενέκρινε ένα σχέδιο εγγράφου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο οποίο θα καθορίζονται τα βασικά στοιχεία της βουλγαρικής πολιτικής έναντι των γειτόνων ή αλλιώς ένα στρατηγικό έγγραφο για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.
Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε, επίσης, ότι την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τακτική συνάντηση με τους πρεσβευτές των χωρών της Βαλκανικής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου