Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πάμε για τον χειρότερο Εμφύλιο της ιστορίας μας;

Δεν... προκάναμε να χαρούμε λίγο από την διεθνή αλλαγή κλίματος υπέρ της Ελλάδας και ξέσπασαν πάλι τα γνωστά ιθαγενή «καφριλίκια» σε πολλά επίπεδα, επαναφέροντας τον προβληματισμό για το αν μπορεί πραγματικά αυτή η χώρα να σταθεί ως ισότιμο μέλος στην Ευρώπη.
Ποια είναι άραγε αυτή η αρχέγονη κατάρα που μας οδηγεί στο να κλωτσάμε «την καρδάρα με το γάλα»;
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τον φθόνο.
Διότι, απλούστατα, κάθε επιτυχία έχει έναν τουλάχιστον πατέρα κι επομένως εξάπτει το τέρας της ζήλιας για αυτόν που την πιστώνεται.
Αν, για παράδειγμα, πετύχει η προσπάθεια της Ελλάδας να εξασφαλίσει νέο πακέτο διάσωσης από
τους εταίρους της, υπάρχει ο...κίνδυνος να ευνοηθεί πολιτικά ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Τι θεωρούν ότι οφείλουν να πράξουν λοιπόν οι κομματικοί του αντίπαλοι και όσοι επένδυσαν ποικιλοτρόπως στην καταστροφή της χώρας;
Μα φυσικά, να υπονομεύσουν την όποια επιτυχία αδιαφορώντας αν έτσι θα βουλιάξει όλο το καράβι στο οποίο βρίσκονται κι αυτοί μέσα...
Όσοι θεωρούν τα παραπάνω υπερβολικά, ας ανατρέξουν στα πλείστα όσα παραδείγματα της μακραίωνης ιστορίας μας όπως τον εξοστρακισμό του Αριστείδη του Δίκαιου, την αυπνία του Θεμιστοκλή για το «του Μιλτιάδου τρόπαιο», την εγκατάλειψη του Λεωνίδα από την υπόλοιπη Σπαρτιατική ηγεσία, την δηλητηρίαση του Σωκράτη, το «πλην Λακεδαιμονίων» του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και, πιο πρόσφατα, την φυλάκιση του Κολοκοτρώνη, την δολοφονία του Καποδίστρια, την καταψήφιση του Βενιζέλου πριν το 1922, τον Εμφύλιο που προκάλεσε ο Ζαχαριάδης, την προδοσία της Χούντας στο Κυπριακό και την αλόγιστη ισοπέδωση και υπερχρέωση της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Έτσι και τώρα λοιπόν, πολλά εγχώρια «νούμερα «αποκρύπτουν την απλή αλήθεια ότι η Ελλάδα πήρε σχεδόν 1 τρισεκατομμύριο ευρώ από την Κοινότητα στα 30 χρόνια της συμμετοχής της με σκοπό να ανεβάσει το μέσο εισόδημα από το 47% του μέσου κοινοτικού όρου στο 70%.
Αυτό αρχικά επετεύχθη εξαιτίας του πακτωλού χρημάτων και του φθηνού δανεισμού αλλά, στη συνέχεια, επειδή κατασπαταλήσαμε τα χρήματα χωρίς να δημιουργήσουμε δυναμικές παραγωγικές δομές, μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια γυρίσαμε πίσω στα επίπεδα του 1980 απ' όπου ξεκινήσαμε!
Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν τώρα οι Ευρωπαίοι;
Να μας ξαναδώσουν άλλο 1 τρις για τα επόμενα 30 χρόνια δεν μπορούν γιατί τώρα πλέον έχουν κι αυτοί πρόβλημα παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας έναντι της ανερχόμενης Ασίας, πέραν του ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα σκορπίζαμε ξανά τα κονδύλια!
Τι κάνουν λοιπόν; Αποφασίζουν για άλλη μια φορά να μας κρατήσουν εντός Ευρώπης με πολιτικά κριτήρια και να μας βοηθήσουν να αναδιοργανώσουμε το κράτος μας εκ βάθρων όπως έπραξαν φερ' ειπείν με την Ανατολική Γερμανία.
Ελπίζουν δε ότι ως απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων θα καταφέρουμε να μην καταντήσουμε οι «κλοσάρ» της Ηπείρου ή, ακόμη χειρότερα, να οδηγηθούμε στον χειρότερο Εμφύλιο της ιστορίας μας με «όλους εναντίον όλων».
Ας αντισταθούμε λοιπόν στις Σειρήνες της βίας, του φανατισμού, των κόμπλεξ και της ημιμάθειας δείχνοντας τους όλα αυτά για τα οποία μας θαυμάζουν κι όχι τα άλλα για τα οποία πρέπει να ντρεπόμαστε...
 ΠΑΝΟΣ ΘΩΜΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου