Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Συγκέντρωση δυνάμεων στο Ντιγιαρμπακίρ

Πολεμικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων μεταφέρθηκαν από τις Αεροπορικές Βάσεις του Εσκισεχίρ, της Αμισού (Αμάσεια), της Πανόρμου (Μπαντίρμα) και του Ικονίου (Κόνια) στην 2η Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων, στο Ντιγιαρμπακίρ. Ο αριθμός των αεροσκαφών που προσγειώθηκαν στο Αεροδρόμιο ξεπερνά τα 25. Μαζί με τα αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στην περιοχή και 200 κομάντος.


Οι μετακινήσεις αυτές για κάποιους σχετίζονται με τις επιθέσεις του ΡΚΚ. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εικάζουν ότι προετοιμάζονται για μεγάλη επιχείρηση πέρα των συνόρων στο Βόρειο Ιράκ, για να πλήξουν τα στρατόπεδα των Κούρδων. Κάποιοι άλλοι, όμως, συνδέουν το γεγονός με τις εξελίξεις στη Συρία.

Με αφορμή την συνάντηση του Γενικού Επιτελάρχη, Στρατηγού Οζέλ με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Άγκυρα, διέρρευσαν κάποιες  πληροφορίες σχετικά με τις υποδείξεις του ΝΑΤΟ, να μεταφερθούν και άλλες δυνάμεις από το Αιγαίο που είναι στραμμένες εναντίον της Ελλάδος, στα νοτιοανατολικά σύνορα της χώρας.

O Fahrettin Korkmaz σε άρθρο του με τίτλο «Η αραβική άνοιξη να μη γίνει ο χειμώνας της Τουρκίας», γράφει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Οι ενέργειες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Λιβύη, την Αίγυπτο, τη Συρία, σε μια ακτίνα που εκτείνεται από τον κόλπο της Βασόρας μέχρι το Γιβραλτάρ αποτελούν μια πρόβα για το αύριο. Στην πραγματικότητα εφαρμόζουν ένα μέρος του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής. Στόχος του σχεδίου είναι η συρρίκνωση του γεωγραφικού χώρου της Τουρκίας με τις πλούσιες πηγές ενέργειας. Η σκέψη να μην γνωρίσουν ξανά την ήττα από τους Τούρκους, αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του σχεδίου. Στόχος του σχεδίου είναι η δημιουργία του Μεγάλου Κουρδιστάν που θα αποτελέσει την ασπίδα του Μεγάλου Ισραήλ».
 Λιάνα Μυστακίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου