Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Βαρύ κλίμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες

“Αλαλούμ” επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως αποτυπώθηκε στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, το μεσημέρι της Παρασκευής. Κορυφαία στελέχη του κόμματος έθεσαν θέμα ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος, ενώ «φωτογράφισαν» ευθύνες του Πάνου Καμμένου στο γεγονός ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατρακυλούν τόσο στο πεδίο της επικοινωνίας όσο και των δημοσκοπήσεων.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας διήρκεσε πέντε ώρες, με τον πρόεδρο του κόμματος να μην προχωρά σε καμία εισήγηση με αποτέλεσμα να μη δώσει στίγμα πολιτικής του. Εντύπωση όμως προκάλεσε η κριτική που άσκησε, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Ευβοίας, Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε σειρά «ανοικτών» ζητημάτων, προς συζήτηση.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Κ. Μαρκόπουλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μίλησε για σοβαρό έλλειμμα στον κομματικό διάλογο, εξέφρασε τη διαφωνία του γιατί δεν υπάρχει προβληματισμός από τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το κόμμα βρίσκεται σε καθοδική τροχιά, ενώ έθεσε θέμα ιδεολογικής ταυτότητας. Επίσης, έθεσε ζητήματα επικοινωνίας και λειτουργίας οργάνων και οργανώσεων, παρότι, όπως πρόσθεσε, δίνεται μάχη από έμπειρους βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή.

Η τοποθέτηση Μαρκόπουλου βρήκε εύφορο έδαφος στην πλειονότητα των βουλευτών, οι οποίοι πήραν στη συνέχεια το λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η αγωνία ότι τα ποσοστά κατρακυλούν σε εκλογικές περιφέρειες χωρίς να υπάρχει «ανάχωμα», ενώ εκφράστηκε η διαμαρτυρία ότι το κόμμα δεν λειτουργεί συλλογικά ώστε να δημιουργήσει την εικόνα εμπιστοσύνης στο ρευστό -όπως είπαν- πολιτικό σκηνικό, εν όψει μάλιστα της κρίσιμης ψηφοφορίας του νέου πακέτου μέτρων.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα, έπειτα από αίτημα του συνόλου των βουλευτών, αποφάσισε να συνεδριάσει τη μεθεπόμενη Δευτέρα με ατζέντα το ιδεολογικό στίγμα και ένα σύγχρονο πρόγραμμα και να ακολουθήσει συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής.

Μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της Παρασκευής, αρκετοί βουλευτές στα πηγαδάκια της Βουλής ανέφεραν ότι τους τελευταίους δύο κρίσιμους μήνες για τη χώρα, το κόμμα δεν είχε καμία παρουσία στην επικαιρότητα ούτε βρέθηκε κοντά στους πολίτες, καθώς η απάντηση του προέδρου «τρέχω για το κόμμα, θα δείτε τα αποτελέσματα» δεν έπεισε σχεδόν κανέναν…

Τα τελευταία 24ωρα, το κλίμα στην Κ.Ο. έχει επιδεινωθεί μετά το δημοσίευμα του «Ε.Τ.» για τους διορισμούς συγγενών του Π. Καμμένου και της συζύγου του και πολλά στελέχη δεν κρύβουν τη δυσφορία τους. Την ανησυχία τους όμως επιβάρυνε η επίθεση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον «Ε.Τ.» καθώς τα στελέχη του περίμεναν μια «πολιτική απάντηση». Οι ίδιοι βουλευτές δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ο Π. Καμμένος «σε κάθε αιχμηρό δημοσίευμα απαντά με απειλές και ύβρεις» έχοντας ως αποτέλεσμα να πέφτουν όλο και περισσότερο οι μετοχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο στοίχημα της επικοινωνίας…

Κατερίνα Κατσαβού στον “Τύπο της Κυριακής”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου