Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Το Μαξίμου κυβερνά ή το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”;


Ζούμε ένα νέο «βρόμικο ’89»; Μπαίνουμε σε μια περίοδο όπου τα γουνάκια θα ξαναβγούν από τη ναφθαλίνη και θα σκεπάσουν ο,τιδήποτε άλλο απασχολεί την πολιτική και την κοινωνία; Βολεύει κάποιους να δημιουργηθεί ένα σκηνικό δήθεν κάθαρσης του πολιτικού συστήματος για να τη γλιτώσουν κάποιοι και να την πληρώσουν άλλοι;
Είμαστε αντιμέτωποι με ένα πολιτικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών;
Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, ίσως και τίποτε. Όμως, εδώ και ημέρες, και κυρίως από σήμερα η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε ένα κύκλο βαθιάς εσωστρέφειας και πολιτικής απαξίας. Όχι ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι άγιο. Άλλωστε κι εμείς από το antinews έχουμε γράψει ότι πρέπει να ξεκουμπιστούν οι δεινόσαυροι και να βγουν μπροστά νέοι και άφθαρτοι που έχουν όρεξη για δουλειά.
Όμως, τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που δίνουν και ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται σε
ελέγχους του ΣΔΟΕ, σε διάφορες καταγγελίες ή σε πιθανές εξαγωγές χρημάτων είναι ικανά να βάλουν φωτιά στην Ελλάδα. Ακόμη και αν τα σχετικά «ρεπορτάζ» «μπάζουν» από παντού. Διότι όταν δίνονται ονόματα πρώην υπουργών, ισχυρών πολιτικών ανδρών αλλά και νυν όπως ο πρόεδρος της Βουλής, Β. Μεϊμαράκης, τότε το πράγμα έχει χοντρύνει πάρα πολύ. Κι επειδή πίσω από τις λέξεις δεν κρύβεται ο Αλέξης, αλλά ένα πολύ έντονο παρασκήνιο, εμείς βάζουμε το δάκτυλο επί των τύπον των ήλων.
Ζήτημα 1: Ποιος έκανε τις διαρροές; Είναι προφανές ότι κάποιοι μέσα από το ΣΔΟΕ διέρρευσαν τις πληροφορίες για το ποιοι είναι οι ελεγχόμενοι πολιτικοί. Όπως διέρρευσαν και τις καταθέσεις επιχειρηματιών που εμπλέκουν Βουλγαράκη, Μεϊμαράκη και Λιάπη. Φυσικά αυτό δε σημαίνει απολύτως τίποτε. Από την στιγμή που κάποιος κάνει μια καταγγελία για πολιτικό, ο ΣΔΟΕ είναι υποχρεωμένος να την ερευνήσει. Αν όμως δεν αποδειχθούν όλα αυτά, τότε  απλά θα είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, όμως, αυτό είναι άλλο θέμα.
Ζήτημα 2:  Γιατί έγιναν οι διαρροές και μάλιστα τώρα; Πρόκειται για την αλήθεια; Συνεχίζεται το ξεκαθάρισμα λογαριασμών;  Έχουμε μια ακόμα προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης; Το παλιό και πετυχημένο κόλπο να ξεχάσει ο κόσμος τα μέτρα και να ασχολείται με τους διεφθαρμένους πολιτικούς. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι τέτοιο γιατί οι εμπνευστές του σχεδίου είναι μακριά νυχτωμένοι για το πώς σκέφτεται και αντιδρά πλέον ο λαός.
Ζήτημα 3 και σπουδαιότερον: Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Αν οι φάκελοι με τα ονόματα έφυγαν από το ΣΔΟΕ χωρίς να έχουν την έγκριση των πολιτικών τους προϊσταμένων τότε έχουμε πολύ μεγάλο θέμα. Δεν μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να άγεται και να φέρεται από διαρροές υπαλλήλων ή και των διευθυντών τους. Η δικαιοσύνη και μόνο πρέπει να ασχολείται με παρόμοια θέματα. Είναι δυνατόν τόσο σημαντικά θέματα από τα οποία κρίνεται η τιμή και η υπόληψη ανθρώπων να περνάνε ελεύθερα και κάποιοι να κάνουν τους τροχονόμους; Που είναι το υπουργείο Οικονομικών αλλά κυρίως που είναι το Μέγαρο Μαξίμου; Έχουν ελέγξει τις καταγγελίες και αποφάνθηκαν ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως; Αν ναι τότε μπράβο τους και θα είμαστε μαζί τους. Αν όμως δεν τις έχουν ελέγξει τότε θα είναι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Το βασικό ζήτημα στην παρούσα φάση είναι τι κάνει το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό κυβερνά ή ακολουθεί τα γεγονότα ανήμπορο να αντιδράσει;
Ρωτάμε ξακάθαρα: Ήξεραν για τις διαρροές; Ενημέρωσε κανείς το Μαξίμου ότι δόθηκαν φάκελοι και ονόματα στα μέσα ενημέρωσης; Απ’ ότι ξέρουμε στο ΣΔΟΕ που κάνει τους ελέγχους μόλις πριν λίγο καιρό τοποθετήθηκε επικεφαλής ένας εφοριακός ο οποίος είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Γνωρίζει λοιπόν πώς διέρρευσαν οι φάκελοι με τις υποθέσεις και τι άλλα χαρτιά έχουν δοθεί από εδώ κι από εκεί; Υπενθυμίζουμε ότι διαχρονικά όποιος έπαιξε το παιχνίδι των διαρροών κάηκε και ο ίδιος στο τέλος.
Κατά την ταπεινή μας άποψη, όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ξεκάθαρο παιχνίδι… αλάνας. Αυτό δηλαδή που παίζεται στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ χωρίς κανόνες. Πιστεύουμε ότι το Μαξίμου χάνει τη μπάλα και αφήνει υποσυστήματα εντός της κρατικής μηχανής να κάνουν κουμάντο και να αλλάζουν το σκηνικό από τη μια στιγμή στην άλλη.
Σκεφτείτε μόνο το εξής: Ποιοι είναι οι ελεγκτές των πολιτικών οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τον έλεγχο εδώ κι ένα χρόνο, όταν δηλαδή δεν υπήρχε καν η ΝΔ μέσα στο ΣΔΟΕ; Να θυμίσουμε μόνο ότι μέχρι πριν λίγο καιρό επικεφαλής του ΣΔΟΕ ήταν ο Ι. Διώτης, τίμιος άνθρωπος, επιλογή όμως του ΠΑΣΟΚ. Αυτός ξεκίνησε τους ελέγχους, αυτός και κάποιοι που κάνουν ακόμη κουμάντο εντός του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών αρχών έχουν τους καυτούς φακέλους και θα χορεύουν το πολιτικό σύστημα στο ρυθμό που θέλουν.
Άλλωστε, τι πρωτότυπο!: Τρεις πρώην βουλευτές της ΝΔ βγήκαν στη σέντρα ενώ το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος είναι τόσο επιτηδευμένα «μπαχαλοποιημένο», ένας δημοσιογραφικός αχταρμάς που εμπλέκει διάφορα θέματα, που τελικά το συμπέρασμα είναι ότι φταίνε όλοι.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν. Η κυβέρνηση κυβερνά ή τα συστήματα που ελέγχει το ΠΑΣΟΚ και διάφοροι «πεθαμένοι» οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν διαρροές και να προκαλούν χάος;
Οι «λαδιάρηδες» πολιτικοί πρέπει να πληρώσουν. Να πάνε φυλακή, να δημευτεί η περιουσία τους, να τους βγάλουν στο Σύνταγμα και να τους πετάνε τομάτες. Όλα αυτά να τα πάθουν εφόσον αποδεδειγμένα έχουν κάνει λαμογιές. Είναι απαίτηση του ελληνικού λαού που στενάζει από τη φτώχεια και δεν ανέχεται άλλα πολιτικά σκάνδαλα.
Και πιστεύουμε ότι και ο Σαμαράς αυτό θα θέλει. Είναι μεγάλο στοίχημα και μεγάλη πρόκληση. Όμως, αν στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούν να ελέγξουν τόσο καυτά θέματα τότε έχουν τεράστιο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου