Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ": Όλοι οι ιδιωτικοί φορείς, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας


 Με ένα δελτίο Τύπου που έχει ως υπέρτιτλο "Τίτλοι τέλους για τον ΕΟΠΥΥ", όλοι οι ιδιωτικοί φορείς που είναι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό, ανακοινώνουν την απόφασή τους να προχωρήσουν σε από κοινού επίσχεση της παροχής των υπηρεσιών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου.
 
 Κλινικοί ιατροί, εργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης- αποθεραπείας, ιδιωτικές κλινικές, επισημαίνουν ότι η κινητοποίηση θα λάβει τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων επισχέσεων εργασίας.
  
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα καλούνται πλέον να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολόγιου. Στη συνέχεια δικαιούνται να απαιτήσουν τη σχετική δαπάνη από το ταμείο τους.
 
 Η συντονιστική επιτροπή των ιδιωτικών φορέων προειδοποιεί σε ανακοίνωση της τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ότι θα προβεί στη σύνταξη αναφορών για κάθε είδους ποινικό ή πειθαρχικό παράπτωμα που τυχόν τελέστηκε και τελείται σε βάρος τους, καθώς και στη δικαστική και εξώδικη άσκηση κάθε νομίμου και συμβατικού δικαιώματος.
  
«Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κάτω από το βάρος των δυσβάστακτων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς όλους ανεξαιρέτως τους παρόχους, καθώς, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές που αφορούν την φαρμακευτική δαπάνη και τις ιατρικές επισκέψεις μέχρι τον Ιούνιο του 2012, όλοι οι υπόλοιποι πάροχοι υπηρεσιών υγείας είναι απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο του 2012 και παράλληλα μας οφείλονται δεδουλευμένες απαιτήσεις τουλάχιστον 36 μηνών, συγχρόνως δε εκκρεμεί η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών μας από τον Ιανουάριο του 2012. Το κράτος οδηγεί τις επιχειρήσεις μας σε οικονομική κατάρρευση και χρεοκοπία», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και υποστηρίζουν ότι η… ώρα μηδέν έφτασε, δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες.
  
Οι φορείς- πάροχοι υπηρεσιών υγείας, ζητούν επίσης τη συμπαράσταση και αρωγή όλων των ασφαλισμένων στις κινητοποιήσεις τους, «καθώς στόχος δεν είναι η ταλαιπωρία τους αλλά η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας» και τονίζουν:
  
«Όλοι μαζί, ασφαλισμένοι και πάροχοι υπηρεσιών υγείας, οφείλουμε να αξιώσουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που να σέβονται τον πολίτη και να εξασφαλίζουν στοιχειωδώς τη δυνατότητα οικονομικής επιβίωσης στους λειτουργούς και τις επιχειρήσεις της υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου