Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ Πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας οι μάχες μεταξύ Σύρων στρατιωτών και ανταρτών

Πέρασαν τα σύνορα της Τουρκίας οι μάχες μεταξύ Σύρων στρατιωτών και ανταρτών
Σφοδρές μάχες μεταξύ Σύρων στρατιωτών και ανταρτών βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τελ Αμπιάντ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και ορισμένα σπίτια στην πόλη Ακτσάκαλε, από την τουρκική πλευρά των συνόρων, επλήγησαν από αδέσποτες σφαίρες.
Σύμφωνα με έναν Τούρκο αξιωματούχο οι αντάρτες προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το συνοριακό πέρασμα του Τελ Αμπιάντ.
Το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι ο δήμος του Ακτσάκαλε κάλεσε με μεγάφωνα τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στα σύνορα. Λόγω των συγκρούσεων αυτών πολλοί Σύροι, κυρίως γυναίκες και
παιδιά, εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και αναζήτησαν καταφύγιο στην Τουρκία, προσθέτει το
πρακτορείο, σημειώνοντας ότι οι αντάρτες είναι μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Μάρτυρες που μίλησαν τηλεφωνικά από το Ακτσάκαλε είπαν ότι είδαν ελικόπτερα του συριακού στρατού στην περιοχή. Για λόγους ασφαλείας το μεθοριακό φυλάκιο έκλεισε από την πλευρά της Τουρκίας.
Η συνοριακή διάβαση του Τελ Αμπιάντ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα βορείως της συριακής πόλης Αρ Ράκαχ αλλά μέχρι πρόσφατα ελάχιστοι το χρησιμοποιούσαν. Από τα τέλη Ιουλίου οι αντάρτες ελέγχουν τουλάχιστον τρία από τα επτά συνοριακά φυλάκια με την Τουρκία, τα Μπαμπ αλ-Χάουα, Αλ-Σαλάμα και Τζαραμπουλούς, που συνιστούν και τα κυριότερα σημεία διάβασης μεταξύ των δύο χωρών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου