Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός στόχου η Πορτογαλία, αμφισβητείται η συνταγή της Τρόικας

Εκτός στόχου η Πορτογαλία, αμφισβητείται η συνταγή της ΤρόικαςΜπορεί ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο να πήρε τα εύσημα από τους ευρωπαϊους εταίρους για την υπακοή του και τα σκληρά μέτρα λιτότητας που εφάρμοσε, τα αποτελέσματα όμως δεν είναι ικανοποιητικά. Απεναντίας η Πορτογαλία βυθίζεται στη κρίση και είναι εκτός στόχων με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να τίθεται εν αμφιβόλω.
Aυτή η πολιτική, που εφαρμόζεται ευλαβικά από τον πρωθυπουργό
Κοέλιο, έχει βυθίσει τη χώρα στην ύφεση ενώ η ανεργία σημειώνει ρεκόρ και παρά την αύξηση των φόρων τα φορολογικά έσοδα μειώνονται συνεχώς.
Ετσι, εκτός στόχου βγαίνουν τα νούμερα για τη κυβέρνηση της Πορτογαλίας όπως ενημέρωσε το κλιμάκιο της τρόικας. Το έλλειμμα του Προϋπολογισμού θα ξεπεράσει τον στόχο του 4,5% του ΑΕΠ που θέτει το πρόγραμμα στήριξης καθώς προβλέπεται ότι θα αγγίξει το 5,3%.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η εφημερίδα Dario Economico και το δημοσίευμα αναφέρει πως οι πιστωτές της Πορτογαλίας αν και εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιδείξουν κάποια χαλαρότητα, δεν αποκλείεται να υπάρξει νέο πακέτο μέτρων λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου