Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Λογοδοτούν πέντε ακόμη εμπλεκόμενοι

Λογοδοτούν πέντε ακόμη εμπλεκόμενοι
Κλήσεις σε απολογία προς πέντε νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση των παράνομων εσόδων του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου αποστέλλουν από την Δευτέρα οι ανακριτές οι οποίοι θα καλέσουν σε συμπληρωματικές απολογίες και τα 15 πρόσωπα που είναι ήδη κατηγορούμενα.
Το έργο των ανακριτών βαίνει προς την ολοκλήρωση του (με πιθανή περάτωση της ανάκρισης στα μέσα Οκτωβρίου) και, με βάση τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και που αξιοποιήθηκαν από ειδικό
οικονομικό εμπειρογνώμονα, οι ανακριτές θα καλέσουν ενώπιόν τους πέντε πρόσωπα προκειμένου να λογοδοτήσουν για την ποινικά ελεγχόμενη εμπλοκή τους στην υπόθεση. Βάσει του υλικού που συνέλεξαν και αξιολόγησαν οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, προστίθενται στο υπάρχον κατηγορητήριο νέες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, πράξεις που κυρίως σχετίζονται με την αποκάλυψη ύπαρξης νέων ακινήτων, όπως κάποια στα Επτάνησα, ιδιοκτησίας εξωχώριων εταιριών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα νέα στοιχεία σχετίζονται με τη δικογραφία που αφορά παράνομο πλουτισμό του προφυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου από χρήματα που φέρεται να έλαβε για την προμήθεια των συστημάτων TORM1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου