Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτές Παλιάς Ξάνθης – Έναρξη με Μανώλη Μητσιά και πολύ κόσμο

Γιορτές Παλιάς Ξάνθης – Έναρξη με Μανώλη Μητσιά και πολύ κόσμο
Την επίσημη έναρξη των Γιορτών της παλιάς πόλης κήρυξε το βράδυ της Κυριακής ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης ενώπιον αρκετού κόσμου στην Πλατεία Μητροπόλεως. Την έναρξη του καλλιτεχνικού μέρους των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης πραγματοποίησε ο Μανώλης Μητσιάς, συνοδευόμενος από τον τοπικό και καταξιωμένο Βόρειο Ήχο.
Κατά την είσοδό του ο μεγάλης καλλιτέχνης ανέφερε ότι η πόλη θα πρέπει να είναι περήφανη για τον παραδοσιακό της οικισμό και τις γιορτές που αναδεικνύουν την ομορφιά της πόλης σε όλη τη χώρα, ενώ αναφέρθηκε επίσης στο Βόρειο Ήχο, που αποτελεί προνόμιο για την Ξάνθη ως μουσικό σχήμα. Τέλος, περήφανη ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι η Ξάνθη και για τον Μάνο Χατζιδάκη, με τα
τραγούδια του οποίου ξεκίνησε τη συναυλία του, ευχαριστώντας παράλληλο το Δήμο και το Κέντρο Πολιτισμού για την πρόσκληση.
Η κόσμος στους δρόμους της Παλιάς Πόλης ήταν ο ίδιος με άλλες χρονιές ενώ υπάρχει η εκτίμηση ότι ο αριθμός των επισκεπτών από τις γύρω πόλεις ήταν αυξημένος και υπερκάλυψε πιθανή μείωση του ντόπιου κοινού. Την μεγάλη παρουσία του κόσμου επεσήμανε στις δηλώσεις του και ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, που σημείωσε ότι οι Γιορτές είναι ένας μεγάλος πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη που επεσήμανε τη σημασία το θεσμού για την πόλη και την ολόθερμη υποστήριξη τους.
Από το βήμα των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφέρεια για την ηθική και οικονομική στήριξη που παρέχει ενώ κηρύσσοντας την έναρξη, ανέφερε ότι πρόκειται για μια κατεξοχήν έκφραση της δημιουργικότητας της πόλης. Το γεγονός ότι το φετινό πρόγραμμα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στις τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις αλλά και την πεποίθησή τους ότι παρά τα πολύ στενά οικονομικά πλαίσια οι Γιορτές, βασιζόμενες στο κέφι και τη δημιουργικότητα των Ξανθιωτών, θα είναι και φέτος επιτυχημένες, εξέφρασαν στις δηλώσεις τους τόσο ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης όσο και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου