Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Βεστερβέλε: «Δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε όσα λέει ο Αντώνης Σαμαράς»

vesterveleΤην αλληλεγγύη του Βερολίνου προς την Ελλάδα αλλά και την υπενθύμιση ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν, επανέλαβε σήμερα από το Χονγκ Κονγκ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, σημειώνοντας: «δεν υπάρχει λόγος να μην πιστέψουμε όσα λέει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».
Ο Βεστερβέλε μίλησε ξανά για την αποφασιστικότητα του Βερολίνου σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, τονίζοντας την ανάγκη η Αθήνα να τιμήσει τις δεσμεύσεις της για να αποφύγει τον κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη.
«Τρέφουμε αίσθημα αλληλεγγύης (προς την Ελλάδα) αλλά επιμένουμε στο ότι πρέπει να τιμήσει τις
δεσμεύσεις της. Δεν μπορούμε να δεχτούμε έναν επαναπροσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος των μεταρρυθμίσεων», είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας στο περιθώριο της επίσκεψης της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Κίνα.
«Πώς θα μπορούσαμε να πείσουμε την ισπανική κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εάν συμφωνήσουμε σε ειδικούς όρους (για την Ελλάδα) αντίθετα με όσα έχουν συμφωνηθεί;», διερωτήθηκε ο Βεστερβέλε.
«Γιατί να μην πιστέψουμε όσα λέει ο Έλληνας πρωθυπουργός (Αντώνης) Σαμαράς κατά λέξη; Έχει πει ότι θα κάνει αυτό που έχει δεσμευτεί και θεωρώ ότι είναι άδικο να προδικάζουμε πριν από την έκθεση της τρόικας» (τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου), ανέφερε ακόμα ο Βεστερβέλε.
Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη «επικριθεί αρκετά» σε διεθνές επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου