Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα το κλειστό κολυμβητήριο

Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα το κλειστό κολυμβητήριο
Σε συνθήκες επαναλειτουργίας θα επιστρέψει από τη Δευτέρα το κλειστό κολυμβητήριο του δήμου Καβάλας. Στη διάρκεια της διακοπής του Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης. Φαίνεται λοιπόν ότι το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό είχε ανακοινωθεί, τελικά θα τηρηθεί και οι εγκαταστάσεις θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.
Ο σχεδιασμός των υπευθύνων του δήμου ενόψει της επόμενης χειμερινής περιόδου, εστιάζεται στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προγραμμάτων τα οποία θα υλοποιηθούν. Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται και το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης αφού υπάρχει ελπίδα πως μέχρι το τέλος του Οκτώβρη θα τοποθετηθεί και η αντλία θερμότητας. Έτσι το κόστος λειτουργίας θα μειωθεί ακόμη
περισσότερο. Η συγκεκριμένη αντλία θα ρίξει το κόστος για τη θέρμανση του νερού στο ποσό των 60.000 έως 70.000 ευρώ ετησίως, ενώ υπό τις προηγούμενες συνθήκες το χρηματικό ποσό ήταν τριπλάσιο. Αυτό σημαίνει ότι μετά την τοποθέτηση της αντλίας, πετρέλαιο θα χρησιμοποιείται μόνο για τη θέρμανση των κοινόχρηστων χώρων και των ντουζ.
Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία τοποθέτησης ηλιακών σωμάτων προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η εξάρτηση από το πετρέλαιο θέρμανσης. Οι προσπάθειες που καταβάλλονται στοχεύουν στην τοποθέτηση της αντλίας πριν από την έλευση του χειμώνα, διότι η συντήρηση και η λειτουργία των εγκαταστάσεων που θα απαιτούν τιμή αγοράς πετρελαίου 1,5 ευρώ / λίτρο σαφώς και είναι ασύμφορη.
Αν και πριν από την παύση του Ιουλίου ο κόσμος ήταν λιγοστός, ωστόσο ήδη σημειώνεται μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού και μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. Ζητούμενο του δήμου Καβάλας είναι να εξασφαλιστεί ένας σταθερός αριθμός 500 – 700 ατόμων σε μηνιαία βάση. Αναλλοίωτη θα παραμείνει η τιμολογιακή πολιτική του κλειστού κολυμβητηρίου, ενώ από τη στιγμή που θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος θα δρομολογηθεί και η μείωση της τιμής εισόδου. Επί τους παρόντος αυτό δεν είναι εφικτό αλλά στο μέλλον θεωρείται σίγουρο πως θα εξασφαλισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου