Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Η τουρκική μανία με...τη Μύκονο!


Η τουρκική μανία με...τη Μύκονο!

Δύο εφημερίδες της Τουρκίας φιλοξενούν  ρεπορταζ για την Μύκονο που - πέραν των άλλων -  επισκέπτεται και η υψηλή κοινωνία της Τουρκίας. Η εφημερίδα Hurriyet  και με τον τίτλο « Η κρίση πρόφαση , η Μύκονος υπέροχη» δημοσιεύει ανταπόκριση του Γιωργου Κιρμπάκη από τη Αθήνα στην οποία γράφει ότι η οικονομική κρίση που συνεχίζεται στην Ελλάδα πέρασε ...ξώφαλτσα την Μύκονο .

Ο τζίρος στο νησί των Ανέμων   ξεπέρασε- γράφει -  το 1 δις ευρώ. Στο νησί υπάρχουν 25.000 κλίνες, αλλά το δυναμικό είναι ακόμη περισσότερο. Στο αεροδρόμιο  της Μυκόνου προσγειώθηκαν 6.000 αεροπλάνα την περίοδο Μαΐου –Αυγούστου. Τα έσοδα των 37 ταξιτζήδων για την σεζόν ήταν γύρω στα 55.000 ευρώ.

Επίσης η εφημερίδα  Millliyet με τον τίτλο «Η γειτονική χώρα αντιμετωπίζει  κρίση αλλά η άγονη Μύκονος βγάζει χρήμα» δημοσιεύει ανταπόκριση του Τάκη Μπερμπεράκη από την Αθήνα, στην οποία γράφει ότι η άγονη Μύκονος που είναι το νησί που επισκέπτεται η υψηλή κοινωνία της Τουρκίας το καλοκαίρι, την περίοδο αυτή έσπασε ρεκόρ με τζίρο 1 δις ευρώ.

Οι αλλεπάλληλες εκλογές οδήγησαν σε πτώση του τουρισμού αλλά μετά τις εκλογές- σημειώνει -  οι ξένοι τουρίστες και ειδικότερα Ρώσοι,Τούρκοι και Άραβες σημείωσαν μεγάλη άνοδο και σε σύγκριση με το περασμένο έτος παρατηρήθηκε 20% αύξηση .
Η Μύκονος, αναφέρεται στο ρεπ[ορτάζ,  ήρθε συχνά στην επικαιρότητα φέτος το καλοκαίρι με τα τρελά πάρτυ που οργανώθηκαν . Εκείνοι που έκαναν διακοπές στο νησί φέτος ξόδεψαν 150 εκ ευρώ για βενζίνη, σούπερ μάρκετ , και στα μπάρ της παραλίας. Στο αεροδρόμιο του νησιού προσγειώθηκαν 6.000 ιδιωτικά αεροσκάφη και έφεραν ειδικά πολυεκατομμυριούχους από την Αραβικές χώρες. Το δυναμικό κλινών στην Μύκονο μαζί με τα δωμάτια που νοίκιασαν οι κάτοικοι των νησιών έφθασε τις 70.000 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου