Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΟ ΙΚΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ


aythaieta4


Το ΙΚΑ απαιτεί τις εισφορές που έχουν βεβαιωθεί πριν την ισχύ του Ν. 4014/ από τα αυθαίρετα κτίσματα που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς τακτοποίησης,
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος επιθυμεί να λύση το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με δημοσίευμα του kathimerini.gr, ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα. Κι αυτό, γιατί η απαίτηση του ΙΚΑ να καταβληθούν οι βεβαιωθείσες (πριν την ισχύ του Ν. 4014/2011), εισφορές, εκτός του ότι έχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι τακτοποίησαν αυθαίρετα και
λοιπές πολεοδομικές παραβάσεις, θα είναι και εμπόδιο στην προσπάθεια του Υπουργείου να υπαχθούν σε καθεστώς τακτοποίησης όσο το δυνατόν περισσότερα αυθαίρετα και κτίσματα με πολεοδομικές παραβάσεις.
Όπως υποστηρίζει το ΙΚΑ, το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν δικαιούται να αποφαίνεται επί ασφαλιστικών θεμάτων. Για τον λόγο αυτό, καλεί με σχετικό έγγραφο, τις Περιφερειακές του, Υπηρεσίες να εφαρμόζουν την ερμηνευτική εγκύκλιο E41/432/18-11-2011, της Διεύθυνσης Ασφάλισης – Εσόδων, αγνοώντας το έγγραφο του ΥΠΕΚΑ (9560/03-05-2012), σύμφωνα με το οποίο, «για τα αυθαίρετα που υπάγονται σε καθεστώς τακτοποίησης, δεν οφείλονται αναδρομικά εισφορές και οποιοσδήποτε φόρος, καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη».
Ερμηνεύοντας, μάλιστα, το ΙΚΑ, την διάταξη του Ν. 4014/2011, με την οποία ότι οι τακτοποιημένες παραβάσεις «δεν οφείλουν άλλο πρόστιμο», υποστηρίζει, ότι η συγκεκριμένη διάταξη αφορά «μόνον στα πρόστιμα διατήρησης της Πολεοδομίας και όχι στην αναζήτηση εισφορών από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ».
πηγη:Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου