Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΕΓΑ πακέτο ετοιμάζει η Ευρωζώνη

ΜΕΓΑ πακέτο ετοιμάζει η Ευρωζώνη
Οι αρχές της ευρωζώνης ετοιμάζουν ένα ευρύ πακέτο διάσωσης που θα περιλαμβάνει πολλές χώρες, συμπεριλαμβάνοντας ένα τροποποιημένο πρόγραμμα για την Ελλάδα, μια δεύτερη διάσωση για την Ισπανία και ένα πρώτο πρόγραμμα για την Κύπρο, αναφέρουν οι Financial Times Deutschland σε δημοσίευμά τους το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενοι πηγές της ευρωζώνης. Τα νέα μέτρα στήριξης για τις τρεις χώρες μπορεί να διαπραγματευτούν και να παρουσιαστούν στις εθνικές κυβερνήσεις ως πακέτο μέχρι το Νοέμβριο το αργότερα, ανέφεραν οι Financial
Times Deutschland.
Ένα κοινό πακέτο στόχο έχει να κάμψει τις αντιστάσεις για επιπλέον παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα μεταξύ των Γερμανών βουλευτών, παρουσιάζοντας μια ευρεία λύση που θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική αλλαγή στην κρίση χρέους, τόνισε η εφημερίδα.
Αρχικά, οι αποφάσεις ήταν προγραμματισμένο να ληφθούν τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ωστόσο, το Βερολίνο βάζει φρένο στο να κλείσει μια συμφωνία στην επόμενη σύνοδο στα μέσα Νοεμβρίου. Τα μέλη της τρόικας δεν θα έχουν ολοκληρώσει την έκθεσή τους για την Ελλάδα μέχρι την επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στις 8 Οκτωβρίου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου