Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Φωτογραφίζει Τουρκία ο Παναγιωτόπουλος

Φωτογραφίζει Τουρκία ο Παναγιωτόπουλος
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ 100,3» και στο δημοσιογράφο κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο, πρέπει κανείς να αναρωτηθεί για το ρόλο που παίζουν ορισμένοι παράγοντες σε γειτονική μας χώρα, όπως είναι η Τουρκία.
Διότι δεν είναι δυνατόν κανείς να πιστέψει ότι οι άνθρωποι που ξεκινούν από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, διανύουν ένα τόσο μεγάλο γεωγραφικό χώρο -ανοίξτε το χάρτη να δείτε περί τίνος πρόκειται- χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση να φτάνουν στον Έβρο ή στα παράλια
της Μικράς Ασίας, απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου, χωρίς οι τουρκικές αρχές να αντιληφθούν οτιδήποτε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
"Εν πάση περιπτώσει, είμαστε σε επαφή με την Τουρκία και για αυτά τα θέματα. Και χαίρομαι, γιατί μαθαίνω ότι παράγοντες της Τουρκικής Δημοκρατίας, όπως, ας πούμε, η τουρκική ακτοφυλακή, τον τελευταίο καιρό, δείχνουν πολύ καλή διάθεση συνεργασίας με το ελληνικό Λιμενικό Σώμα. Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Άλλωστε να θυμίσω, ότι η Τουρκία στο παρελθόν έχει υπογράψει πρωτόκολλα επαναπροώθησης, δηλαδή πρωτόκολλα με τα οποία έχει αναλάβει τη δέσμευση, που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και από τις διεθνείς της υποχρεώσεις, να επαναπροωθεί τέτοιου είδους κύματα λαθρομεταναστών, όταν αυτά φτάνουν στα σύνορά της με την Ελλάδα και προσπαθούν να έρθουν στη χώρα μας.
Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης τον πρώτο λόγο και τον εθνικό σχεδιασμό τον έχει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης το οποίο κάνει καλή δουλειά και είμαι σε στενή συνεργασία με τον Υπουργό κ. Δένδια", τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα της μετανάστευσης ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου