Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Προσπάθεια καταγραφής των γερμανικών αποζημιώσεων από το ΥΠΟΙΚ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε σχετικά με την υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού και θα συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου. Το συνολικό ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων επιχειρεί να προσδιορίσει το υπουργείο Οικονομικών, όπως ενημέρωσε την Βουλή ο Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά.
Σε απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι
η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε για πρώτη φόρα από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενώ ενημέρωσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η συγκέντρωση του αρχειακού υλικού και θα συσταθεί μια ομάδα εμπειρογνωμόνων η οποία θα ασχοληθεί με την αναλυτική καταγραφή του αρχείου.
Δεδομένου μάλιστα ότι τα στοιχεία για την υπόθεση δεν είναι συγκεντρωμένα σε ενιαίο αρχείο ή συγκεκριμένο χώρο, δόθηκε εντολή για έλεγχο για πιθανή ύπαρξη αρχειακού υλικού και σε άλλες διευθύνσεις του Λογιστηρίου. Υπολογίζεται ότι μόνο το υλικό που βρίσκεται σε μια από τις διευθύνσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την 25η, αποτελείται από 17 δερματόδετους τόμους των 2.800 σελίδων ο καθένας.
Πάντως, όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, «η συγκεκριμένη εκκρεμότητα εξακολουθεί να υφίσταται ενώ ως χώρα διατηρούμε το δικαίωμα και τις δυνατότητες για τον χειρισμό και την ικανοποιητική κατάληξη της».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου