Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Τουρκικά μνημεία πολιτισμού

Van ύπουλη ενέδρα του PKKΣε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Mutki στην Επαρχία Μπιτλίς ένα αόμη μνημείο τουρκικού πολιτισμού ήρθε στο φώς με την αποκάλυψη Μαζικού τάφου 24 Μαχητών του PKK οι εννέα εκ των οποίων ήσαν γυναίκες ως αποτελεσμα συγκρουσεων με τον τουρκικό στρατό το 1996

Την ίδια ώρα διπλή βοβμβιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στην περιοχή Σαράϊ ανάμεσα στα χωριά Keçikayası και Çaybağı  στην Επαρχία Βάν  της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Οι αντάρτες είχαν τοποθετήσει νάρκη στο σιδηρόδρομο η οποία εξερράγη μόλις πέρασε η εμπορική αμαξοστοιχία. Προκλήθηκε μεγάλη υλική ζημιά στο σημείο.Στην περιοχή ξεκίνησε για βοήθεια μια μεγάλη μονάδα του τουρκικού στρατού που μόλις πλησίασε στη σημείο της έκρηξης κα ισε απόσταση περίπου 500 μέτρων  οι Κούρδοι Μαχητές  ενεργοποίησαν έναν δεύτερο  εκρητκητικό μηχανισμό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 6 τούρκοι στρατιώτες απο τους οποίους ο ένας νοσηλεύυεται σε σοβαρή κατάσταση. Καταστράφηκαν όλα τα στρατιωτικά οχήματα.Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των δραστών χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

(Onalert.gr,Hoyrriett)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου