Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Διεθνή Νέα επίθεση στο Ισραήλ

Νέα επίθεση στο Ισραήλ
Το Ισραήλ δεν «έχει ιστορικές ρίζες» στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ, σε μια νέα επίθεση του κατά του Τελ Αβίβ.
 
«Υπάρχει για 60- 70 χρόνια ενώ το Ιράν υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια» πρόσθεσε.
 
Αναφορικά με τα όσα λέγονται σχετικά με στρατιωτική παρέμβαση στο Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, ο Μ. Αχμαντινετζάντ σνέφερε ότι: «υο Ιράν δεν λαμβάνει σοβαρά τις απειλές του Ισραήλ για ενδεχόμενη επίθεση εναντίον της Τεχεράνης, αλλά είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας».
 
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται έπειτα από την έκκληση του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να τεθούν «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, χαρακτηρίζοντας τις ως «βάσιμες» και προειδοποίησε ότι «το Ισραήλ δεν θα σιωπήσει».
 
«Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να επιβληθεί ξεκάθαρα στην πρόοδο που έχει κάνει το Ιράν προς την κατασκευή πυρηνικού όπλου και δεν πρόκειται να σωπάσω γι' αυτό το θέμα», υπογράμμισε ο Νετανιάχου.
 
Από την πλευρά του, σε σημερινές του δηλώσεις ο Ιρανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Βασικά δεν παίρνουμε στα σοβαρά τις απειλές των Σιωνιστών. Έχουμε όλα τα αμυντικά μέσα στη διάθεσή μας και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου