Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Αντίθετος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων

Αντίθετος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων
Πεντάωρη συνάντηση συνεργασίας είχε την Τρίτη ο καβαλιώτης Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τα στελέχη της τρόικας στην Ελλάδα, αν και κατόπιν της συζητήσεως δεν προέκυψε οριστικό συμπέρασμα. Εξάλλου, νέος κύκλος συναντήσεων και διαβουλεύσεων αναμένεται και μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων. Αυτές οι διαβουλεύσεις αποσπούν το σύνολο της προσοχής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας, αφού πολλά είναι τα ζητήματα που θέτονται στο τραπέζι.
Τα στελέχη της τρόικα επισκέπτονται όλα τα υπουργεία που σχετίζονται με το πρόγραμμα προσαρμογών, πράγμα που σημαίνει ότι η τρέχουσα εβδομάδα θα καταναλωθεί με σειρά συναντήσεων. Πριν από τη συνεδρίαση του euro group στις αρχές του Οκτώβρη θα πρέπει να
αναμένονται επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις αλλά και νομοθέτηση του πακέτου των μέτρων. Το μεγάλο ζήτημα επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος συζητηθεί από τη σύνοδο κορυφής, στα μέσα του Οκτώβρη.
Κοντολογίς εντός του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες και να προκύψει οριστική άποψη για το πακέτο των μέτρων. Επί του παρόντος το «μπαλάκι» είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα ακολουθήσει η νομοθέτηση από τη βουλή. Η διαδικασία θα είναι επώδυνη, σύμφωνα με την άποψη του κ. Παναγιωτόπουλου, αφού την ίδια περίοδο έχουν προγραμματισθεί κινητοποιήσεις ως αντίδραση για τη ψήφιση του πακέτου περικοπών.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως η ψήφιση των περικοπών είναι αναγκαία για τη συνέχεια. Δύσκολες θα είναι πάντως οι επόμενες είκοσι ημέρες που θα ακολουθήσουν. Είναι αλήθεια πως επικρατούν τριβές μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, είτε εξαιτίας συγκεκριμένων περικοπών επί των οποίων αντιδρούν, είτε λόγω διαφορετικών ισοδύναμων προτάσεων που καταθέτει κάθε πλευρά.
Ο ίδιος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δε συναινεί με την περικοπή των αναπηρικών επιδομάτων, θέμα που άπτεται στην αρμοδιότητα του καβαλιώτη υφυπουργού. Ως έσχατο και μόνο μέτρο θα έπρεπε να εξετασθεί η περικοπή των συγκεκριμένων επιδομάτων. Πάντως το Υπουργείο Εργασίας αποτελεί «εύκολο στόχο» για όσους αβασάνιστα καταγράφουν απλώς νούμερα κι αριθμούς πάνω στο χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου