Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

«Κεραυνοί» για Μέρκελ



Απόλυτα δικαιολογημένο θεωρεί το γεγονός ότι η Ανγκελα Μέρκελ σατιρίζεται με τη σβάστικα ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ.

Μιλώντας σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης ο πρώην καγκελάριος είπε συγκεκριμένα ότι, εάν σήμερα στα ΜΜΕ των ευρωπαϊκών χωρών απεικονίζουν τη Γερμανίδα καγκελάριο με αγκυλωτό σταυρό, αυτό είναι «εν μέρει δική της ευθύνη», ενώ την κατηγόρησε ότι διαχειρίζεται την κρίση με «εθνικό εγωισμό». Σε σχέση με τη χώρα μας ο κ. Σμιτ είπε ότι στην πραγματικότητα μέχρι
σήμερα «δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα ούτε σεντ από τον γερμανικό προϋπολογισμό» και οι θυσίες που αναφέρονται είναι «θυσίες τις οποίες ενδεχομένως να πρέπει να κάνουμε στο μέλλον». Τέλος, ο κ. Σμιτ τάχτηκε κατά ενός δημοψηφίσματος για την ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας, καθώς, όπως είπε, με τον τρόπο αυτόν φαίνεται σαν εκείνοι που ασχολούνται εντατικά και επαγγελματικά με το θέμα να μην μπορούν να δώσουν λύσεις.

Της πολιτικής της Α. Μέρκελ υπεραμύνθηκε στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, τονίζοντας ότι η καγκελάριος μάχεται «και εν ονόματι άλλων γειτονικών λαών» για ένα σταθερό ευρώ. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι η καγκελάριος «στέκεται απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου