Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Προειδοποίηση Αυστριακού οικονομολόγου για τα «παράλογα μέτρα» στην Ελλάδα

Προειδοποίηση για καταστροφική οπισθοδρόμηση που θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στις δεκαετίες του 1950 και 1960, αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικας απηύθυνε ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας Στέφαν Σουλμάιστερ.
Όπως ανέφερε ο κ. Σουλμάιστερ, όλες αυτές οι «συνταγές» αντιβαίνουν στην οικονομική πραγματικότητα, επιτείνουν μαζικά την κρίση, προκαλούν τεράστια αύξηση της ανεργίας, χωρίς βέβαια και σε καμιά περίπτωση η προτεινόμενη αύξηση του χρόνου εργασίας να συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ.
Κατά την άποψή του, η βαθύτατη κρίση δεν είναι ελληνική αλλά είναι κρίση του οικονομικού μας
συστήματος, είναι μια κρίση στα μυαλά της οικονομικο-επιστημονικής «ελίτ», της ίδιας που πριν από 40 χρόνια διατεινόταν πως θα πρέπει να απελευθερωθούν οι αγορές, κάτι που οδήγησε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε οικονομικές «αλχημίες» για να αποκτήσουν πολλά χρήματα, προετοιμάζοντας έτσι τη μεγάλη οικονομική κρίση.
Επικρίνοντας τον παραλογισμό των μέτρων, που, όπως είπε, δεν θα πρότεινε κανείς λογικός άνθρωπος, παρέπεμψε στο αποκαλούμενο «παράδοξο της λιτότητας», το οποίο είναι γνωστό ότι αφαιρεί από το κράτος τη δυνατότητα να λειτουργήσει, χειροτερεύοντας τη δική του οικονομική κατάσταση.
Ο Αυστριακός οικονομολόγος θεωρεί, όπως τόνισε, μοναδική ελπίδα να πλήξει τώρα η κρίση τη Γερμανία, κάτι που ήδη διαφαίνεται, που δεν θα μπορεί πλέον να εξάγει τα προϊόντα της στον ευρωπαϊκό Νότο και να συνειδητοποιήσουν οι Γερμανοί πολιτικοί ότι θα πρέπει να αφήσουν το ρόλο του «υπερπαιδαγωγού» των άλλων λαών.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου