Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού


Συνελήφθη ο κατηγορούμενος για τις δολοφονίες Ισαάκ-Σολωμού

Η αστυνομία στο Κιργιστάν συνέλαβε τον πρώην «αντιπρόσωπο» του ψευδοκράτους εκεί, Ερχάν Αρικλί, κατόπιν αιτήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ο Αρικλί είναι μεταξύ των ατόμων που καταζητούνται μέσω Ιντερπόλ για τα γεγονότα του 1996 στη Δερύνεια, κατά τα οποία δολοφονήθηκαν οι Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού. Τα τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι καταζητείται με την κατηγορία της δολοφονίας καθώς η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε δώσει το όνομά του μαζί με του τότε επικεφαλής του κατοχικού στρατού και άλλων αρμοδίων στα κατεχόμενα για τις δύο δολοφονίες.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Αρικλί συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς και λόγω του ότι είχε στην κατοχή του «διπλωματικό» διαβατήριο του ψευδοκράτους οδηγήθηκε στη Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας στην πρωτεύουσα Μπισκέκ.

Ο οικονομικός ακόλουθος της τουρκικής Πρεσβείας στο Κιργιστάν Μπεχζάτ Ερτέν δήλωσε στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου Ανατολή ότι η αστυνομία βρήκε πως οι "κατηγορίες δεν στέκουν".

«Μετά από αίτημα της ε/κ πλευράς, η σύλληψη του Αρικλί σε μια φιλική και αδελφική χώρα, το Κιργιστάν, αντικρίσθηκε με λύπη από τους Τούρκους που ζουν εδώ», δήλωσε ο Ερτέν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Κιργιστάν, στην οποία κάνουν αναφορά τα τ/κ ΜΜΕ, ο Ερχάν Αρικλί αναζητείτο από την Ιντερπόλ και συνελήφθη στη Μπισκέκ με την κατηγορία εγκλήματος που διεπράχθη το 1996 στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια έρευνας διαπιστώθηκε ότι έφερε «διπλωματικό» διαβατήριο και πως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος κατέφυγε στο Κιργιστάν. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο Αρικλί μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας στη Μπισκέκ.

Τ/κ ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από την τουρκική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, μετέδωσαν ότι ο Αρικλί αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου