Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρή κριτική του Φ.Β. Σταϊνμάιερ στη γερμανίδα καγκελάριο «Ντροπή για τη Μέρκελ που δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα»

Σκληρή κριτική στην Αγκελα Μέρκελ ασκεί ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλδημοκρατών (SPD), Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, κατακρίνοντας τη γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι δεν έχει επισκεφθεί ακόμα την Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη Welt, ο κ. Σταϊνμάιερ χαρακτηρίζει «ντροπιαστική εξέλιξη» το γεγονός ότι «ούτε η γερμανίδα καγκελάριος και ούτε ορισμένοι άλλοι ευρωπαίοι πρωθυπουργοί έχουν θεωρήσει αναγκαίο να επισκεφθούν την Ελλάδα».
Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί «ότι μια χώρα στην κρίση θα απομονωθεί
πλήρως», σημειώνει ο ίδιος.
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σταϊνμάιερ συνιστά επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση το νέο πακέτο λιτότητας να είναι βιώσιμο και να υποστηρίζεται από την πλειονότητα των ελλήνων πολιτών.
Προειδοποιήσεις Ασμουσεν
Την ίδια ώρα, στους κινδύνους που συνεπάγεται μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη αναφέρεται σήμερα το μέλος του Διευθυντηρίου της ΕΚΤ, ο γερμανός Γιόργκ Ασμουσεν.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Allgemeine, προειδοποιεί ότι «τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν τόσο συντεταγμένα όσο φαντάζονται μερικοί» και ότι απώλειες ως προς την ευημερία δεν θα υποστεί μόνον η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη και η Γερμανία.
Ο κ. Ασμουσεν τάσσεται επίσης υπέρ του νέου προγράμματος της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων των κρατών που πλήττονται από την κρίση στην ευρωζώνη. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, βρίσκει αντίθετο τον πρόεδρο της τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου