Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μ. Ντράγκι μετά τη συνάντηση με Αντ. Σαμαρά: Η Ελλάδα έχει κάνει βήματα προόδου



Την πρόοδο, η οποία έχει ήδη συντελεστεί από την πλευρά της Ελλάδας, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, κατά την συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα στην Φρανκφούρτη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε και κατ’ ιδίαν με τον ευρωπαίο τραπεζίτη, επανέλαβε στον συνομιλητή του την προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στην υλοποίηση των συμπεφωνημένων. «Επέμεινα ότι είμαστε αποφασισμένοι να φανούμε συνεπείς στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, αλλά και παράλληλα να επιταχύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας»,
δήλωσε ο κ. Σαμαράς και έκανε λόγο για τις «μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα μας για να ανακτήσει την αξιοπιστία της και να βγει από την κρίση».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ακόμη την στήριξη της Αθήνας «στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει (ενν. ο κ. Ντράγκι) για να δώσει σταθερότητα στη νομισματική Ένωση, να δώσει διέξοδο στην κρίση χρέους και να σταματήσουν, επιτέλους οι επιθέσεις των κερδοσκόπων".

«Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας. Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα» κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αναχώρησε αμέσως μετά για την Αθήνα.


Ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους συμβούλους του Χρύσανθο Λαζαρίδη, Σταύρο Παπασταύρου και Ιωάννη Μουρμούρα, κατά την διάρκεια της παραμονής του στο κεντρικό κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είχε σύντομη συνάντηση με περίπου σαράντα από τους Έλληνες οι οποίοι εργάζονται στην Τράπεζα. Με αυτή την ευκαιρία, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι στην Ελλάδα καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η χώρα να περάσει από την φάση της προσαρμογής σε αυτήν της ανάκαμψης, αναφέρθηκε στην ανεργία των νέων και επανέλαβε ότι επιθυμεί την Ευρώπη ισχυρή, ενωμένη και στέρεη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου