Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς καταγγέλλουν οι δήμοι Κεντρ. Μακεδονίας

Για άνιση κατανομή των επιπλέον θέσεων του προγράμματος του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, προς όφελος της Περιφέρειας Αττικής, έκαναν λόγο οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη σημερινή συνεδρίαση του, το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα με το οποίο θα διαμαρτύρεται και θα καταγγέλλει «την επιλογή της πολιτικής
ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για την κατανομή των επιπλέον θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς με τρόπο που δεν είναι μέσα στα πλαίσια του νόμου, της προκήρυξης και ελλοχεύει τον κίνδυνο να επιβληθούν βαρύτατα πρόστιμα στη χώρα, εξαιτίας της παραβίασης βασικών κανόνων της κοινοτικής νομοθεσίας αλλά και ουσιαστικής παραβίασης της προκήρυξης του προγράμματος».
Το δ.σ. ομόφωνα καταδίκασε ως διασπαστική της ενότητας της Αυτοδιοίκησης «την κίνηση των τεσσάρων Δημάρχων της Αττικής, οι οποίοι λειτούργησαν ως μηχανισμός πίεσης προς την Πολιτεία για να οδηγηθούμε στην παραβίαση των κανόνων και των όρων της προκήρυξης».
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους φορείς να μεταφέρουν κονδύλια από τα αναπορρόφητα ποσά του ΕΣΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν το σύνολο των 84.000 διαθέσιμων θέσεων του προγράμματος για όλες τις δομές όλων των κατηγοριών (βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) και ΚΔΑΠ για ΑμΕΑ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου