Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τους μετακλητούς υπαλλήλους


Υψηλοί τόνοι επικράτησαν σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με αφορμή την πρόταση των 16 βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς προς τον πρόεδρο του Σώματος Ευάγγελο Μεϊμαράκη να περικοπούν τα προνόμια (πρώην και νυν) αξιωματούχων της Βουλής, ανάμεσα τους και η δυνατότητα διορισμού μετακλητών υπαλλήλων.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας, πρότεινε να γίνει συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να έρθει το ζήτημα αυτό στην Ολομέλεια της Βουλής και να βρεθούμε όλοι ενώπιος ενωπίω της αλήθειας, αλλά και το τι υπερασπιζόμαστε πραγματικά».

Με την άποψη του κ. Πολύδωρα συντάχθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη κατά του Κοινοβουλίου σε μέσα ενημέρωσης αλλά και σε 20-30 βουλευτές που περιφέρονται στα κανάλια, όπως είπε, και ασχημονούν, προσθέτοντας ότι το Κοινοβούλιο δεν μπορεί να παραμένει αιχμάλωτο τους.

«Είναι φυσικό να μην λειτουργούν απολύτως άψογα κάποια πράγματα. Αυτό μας επιβάλλει και είναι ευθύνη μας να διορθώνουμε ότι είναι προβληματικό, αλλά ταυτόχρονα να υπερασπιζόμαστε το Κοινοβούλιο και τους Θεσμούς. Είναι εμφανές ότι ένα μέρος των Μέσων Ενημέρωσης, που ελέγχονται από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, αξιοποιούν αυτές τις αδυναμίες, έστω και αν υπονομεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία», φέρεται να τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κακλαμάνης.

Η πρόταση της ΔΗΜΑΡ και ο αντίκτυπος που είχε, απασχόλησε και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στενοί συνεργάτες του οποίου σημείωσαν: "Όλα αυτά τα στοιχεία που ζητά η ΔΗΜΑΡ έχουν δημοσιευτεί στους ετήσιους προϋπολογισμούς της Βουλής και θα ξανασυζητηθούν και τον Οκτώβριο στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού που θα γίνει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου