Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΟΕ: "Παιδιά ενός κατώτερου θεού" οι μαθητές με ειδικές ανάγκες για το Υπουργείο Παιδείας και την ελληνική Πολιτεία


Αρ. Πρωτ:1349

Αθήνα 18/9/2012

Προς

1. Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

2. Μ.Μ.Ε.


"Παιδιά ενός κατώτερου θεού" οι μαθητές με ειδικές ανάγκες για το Υπουργείο Παιδείας και την ελληνική Πολιτεία

Η εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι το μεγάλο θύμα των μνημονιακών πολιτικών, βιώνοντας μια πρωτοφανή περίοδο όπου ακόμη και «αυτονόητες ανάγκες» έχουν μπει στη μέγγενη των περικοπών. Μέσα σε αυτό το σκηνικό οι περισσότερες σχολικές μονάδες ΣΜΕΑΕ άνοιξαν μόνο για τον αγιασμό, καθώς υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ η ίδια εικόνα υπάρχει και στην πλειονότητα των τμημάτων ένταξης. Εξίσου τραγική είναι η κατάσταση για τους μαθητές και τις οικογένειές τους που περιμένουν δάσκαλο "παράλληλης στήριξης", αφού μέχρι και σήμερα δεν έχει προσληφθεί κανείς εκπαιδευτικός για το σκοπό αυτό.

Τα ειδικά σχολεία, στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα τελευταία χρόνια αντί να αναβαθμιστούν, λόγω των κυβερνητικών πολιτικών και των μνημονίων οδηγούνται σε λουκέτο. Δυστυχώς η ευαισθησία της πολιτικής ηγεσίας και άλλων πολιτειακών παραγόντων αρχίζει και τελειώνει στους λόγους που εκφωνούνται στα σχολεία αυτά κατά την ημέρα του αγιασμού.

Παράλληλα οι απόφοιτοι των ΠΤΕΑ βρίσκονται σε αδιέξοδο. Με ευθύνη της πολιτείας, θεωρούνται ικανοί να εργάζονται μόνο για αναπληρωτές ενώ καλύπτουν, εδώ και χρόνια , θέσεις μόνιμου προσωπικού. Η εξαγγελία διαγωνισμού ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή κάθε φορά μένει μόνο στα χαρτιά και στις εξαγγελίες των Υπουργών, ενώ η θέση του Διευθυντή Ειδικής Αγωγής στο Υπουργείο, ακόμη και σήμερα, παραμένει κενή!!

Απαιτούμε:

1. Άμεση διενέργεια διαγωνισμού ΑΣΕΠ για πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής Π.Ε. 61, Π.Ε. 71. Να σταματήσει το καθεστώς της «μόνιμης αναπλήρωσης» στην Ειδική Αγωγή και ο εμπαιγμός των νέων συναδέλφων. Να υλοποιηθεί επιτέλους ο πρώτος ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής και να γίνουν οι πρώτοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή.

Άμεση πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, σήμερα κιόλας, για:

την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό σε όλες τις ΣΜΕΑΕ.
τη στελέχωση όλων των τμημάτων ένταξης σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.
την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων για παράλληλη στήριξη , που πληρούν τις προϋποθέσεις, με εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό
3.Άμεση πρόσληψη ειδικού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις ΣΜΕΑΕ..

4. Έκτακτη επιχορήγηση για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής

5. Λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών αυτών από και προς το σχολείο.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΩΡΑ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΣΜΕΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου