Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Απέλυσαν τις εργαζόμενες των ραντεβού – «Ξεκρέμαστος» απέμεινε ο ΕΟΠΥΥ Καβάλας [VIDEO]

Απέλυσαν τις εργαζόμενες των ραντεβού – «Ξεκρέμαστος» απέμεινε ο ΕΟΠΥΥ Καβάλας
Έλειπαν από τις θέσεις τους το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενες του ΕΟΠΥΥ που βρισκόταν στο κεντρικό κτίριο του ΙΚΑ και διευκόλυναν τους ασφαλισμένους για την τακτοποίηση των ραντεβού τους με τους γιατρούς. Τον δρόμο της απόλυσης πήραν οι κοπέλες των ραντεβού χωρίς μάλιστα να υπάρξει η οποιαδήποτε διευκρίνιση. Για δύσκολες συνθήκες έκανε λόγο ο προϊστάμενους του ΕΟΠΥΥ Καβάλας Ηλίας Καζόπουλος, για τους πάντες. Η μόνη είδηση που υπήρξε ήταν πως σύντομα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για το τηλεφωνικό κέντρο και εκείνο που εκτιμάται είναι πως προωθείται η αποκλειστική τηλεφωνική τακτοποίηση των ραντεβού.
Ωστόσο, οι εργαζόμενες εξυπηρετούσαν πολλαπλώς, αφού παρείχαν τις λίστες με τα ραντεβού,
πραγματοποιούσαν αναρτήσεις ή ακυρώσεις, κινήσεις που κανείς δε γνωρίζει πως θα υλοποιούνται στο εξής. Σύμφωνα με την προϊστορία της υποθέσεως, το ΙΚΑ συνεργαζόταν με ιδιωτική εταιρεία για τον ορισμό των ραντεβού με τη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού 184. Εξυπηρέτηση εξασφαλίζονταν όμως και για τους συνταξιούχους της Καβάλας, οι οποίοι προσέρχονταν στον γκισέ του κτιρίου και έκλειναν τα ραντεβού με τον θεράποντα ιατρό τους. Σήμερα όμως η συνεργασία της εταιρείας και του ασφαλιστικού φορέα έχει διακοπεί, οι εργαζόμενες που διατηρούσαν και τη διαχείριση της λίστας απολύθηκαν κι έτσι ο ΕΟΠΥΥ έμεινε κυριολεκτικά «ξεκρέμαστος». Αφού κανείς δε γνωρίζει ποιοι γιατροί έχουν ραντεβού με ασφαλισμένους και ποιοι ασφαλισμένοι έχουν ραντεβού με τους γιατρούς τους. Εάν στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή των τηλεφωνικών ραντεβού, τότε κατά την άποψη του κ. Καζόπουλου μεγάλη ταλαιπωρία αναμένει τους συνταξιούχους.
Πάντως, μόνιμο προσωπικό του ασφαλιστικού φορέα δεν περισσεύει προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των εργαζομένων που απολύθηκαν, όπως ειπώθηκε από κυβερνητικά χείλη. Μετά βίας καταφέρνει να εξυπηρετεί το υγειονομικό προσωπικό, ενώ λειψές ήταν και οι τοποθετήσεις εργαζομένων στο διοικητικό προσωπικό. Ωστόσο, με τη στήριξη του 184 οι συνθήκες λειτουργούσαν ικανοποιητικά. Σήμερα όλα αυτά ανατρέπονται και τα πάντα δυσκολεύουν, ειδικά για τον ΕΟΠΥΥ της Καβάλας που είναι χωρισμένος σε αρκετά τμήματα.

1 σχόλιο:

  1. Και στο ΙΚΑ ΗΛΙΟΎΠΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ απέλυσαν τις εργαζόμενες των ραντεβού. Δεν μπορούμε να εξυπηρετηθούμε, να πάρουμε πληροφορίες. Α και κάτι άλλο κορυφαίο! Παιδίατρος στο ίδιο ΙΚΑ παρέπεμψε σε ιδιωτικό ιατρείο για χορήγηση απλής βεβαίωσης για την γυμναστική! Δ Ι Α Λ Υ Σ Η!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή