Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η Τουρκική εκδοχή της Ηθικής του Πολέμου

  Μια μονάδα Κούρδων ανταρτών του HPG  (στρατιωτικό σκέλος του PKK) στίς 14 Σεπτεμβρίου επιτέθηκε κατά του φυλακίου των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην  Harunan 
Ο απολογισμός της επίθεσης σύμφωνα με Κουρδικές Πηγές ήταν 60 Τούρκοι Τούρκοι στρατιώτες  νεκροί  και οι Κουρδικές απώλειες ανέρχονταν σε 7 Νεκρούς Κούρδους μαχητές μεταξύ των οποίων και ο Karwan Gabar από Kelar, μια κουρδική πόλη στο Νότιο Κουρδιστάν.
Η οικογένεια του  ταξίδεψε στο Βόρειο Κουρδιστάν στις 18
Σεπτεμβρίου για να πάρει το πτώμα του και να το θάψει στην γενέτειρα του. Ο πατέρας του Νεκρού Κούρδου μαχητή ανέφερε ότι το πτώμα του ήταν φρικτά διαμελισμένο και παραμορφωμένο που για την ταυτοποίηση του χρειάστηκε να υποβληθούν σε  Τεστ DNA  καθώς η αναγνώριση του ήταν αδύνατη.
Το βεβήλωμα των σωρών Κούρδων μαχητών του HPG αποτελεί βασικό στοιχείο του τουρκικού ισλαμο-φασιστικού μορφώματος.Δέν είναι η πρώτη αλλά ούτε και η τελευταία φορά που ο Τουρκικός στρατός και τα στελέχη του βεβηλώνουν με αυτόν τον τρόπο Νεκρούς Κούρδους Μαχητές οι οποίοι τους ταπείνωσαν στο πεδίο της μάχης.. Ο τουρκικός στρατός  παραβιάζει συστηματικά  όλους τους ηθικούς κανόνες του πολέμου στον  αποικιακό πόλεμο που διεξάγει στο Κουρδιστάν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου