Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Αντιδράσεις εκπαιδευτικών σε περαιτέρω μειώσεις αποδοχών και αξιολόγηση

Το περιβάλλον μέσα στο οποίο αρχίζει η νέα σχολική χρονιά προκαλεί θλίψη, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ), Κομνηνός Μαντάς, κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας κάνοντας λόγο για συσσωρευμένα προβλήματα αλλά και για οφειλές των σχολείων.
Όπως είπε, δεν υπάρχουν χρήματα για θέρμανση αλλά ούτε καν για κιμωλίες και πρόσθεσε ότι μέσα σε όλα αυτά καλείται να διδάξει ο πρωτοδιόριστος, ειδικά, εκπαιδευτικός, με μόλις 640 ευρώ το μήνα. Μάλιστα τόνισε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν σε όλα αυτά αλλά και επιπλέον στην ενδεχόμενη αύξηση του ωραρίου και στον τρόπο αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.
Αλλά και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Ν. Παπαχρήστος,
υπογράμμισε και αυτός ότι οι εκπαιδευτικοί θα αντιδράσουν δυναμικά σε περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους και ιδιαίτερα αν συνδεθεί η αξιολόγηση με τους μισθούς τους.
Από την πλευρά του ο Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή προέχει το εθνικό συμφέρον και να σωθεί η χώρα.
Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας «έχουμε δώσει τη μάχη του αυτονόητου και έχουμε εξασφαλίσει τα βιβλία, αύριο να είναι με τον αγιασμό στα σχολεία. Όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί να έχουν τοποθετηθεί στην συντριπτική πλειοψηφία. Τα κενά, αν υπάρξουν, θα είναι ελάχιστα και αυτά θα τα αναπληρώσουμε αμέσως».
Παρά τις αντίξοες συνθήκες θα πρέπει όλοι να υπερβούμε τους εαυτούς μας γιατί αυτό που διακυβεύεται είναι πάρα πολύ σοβαρό, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας, διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας, πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ, για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία ενώ τρίωρες στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει και οι καθηγητές.
Στο χορό των κινητοποιήσεων και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί
Στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει ΔΟΕ και ΟΛΜΕ την προσεχή Τετάρτη θα συμμετάσχει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «φάρσα» τη σημερινή συνάντηση που είχε το προεδρείο της με τον υφυπουργό Παιδείας.
Όπως επισήμανε η Ομοσπονδία, η προγραμματισμένη ως «τριμερής» διάλογος για τα προβλήματα στα ιδιωτικά σχολεία συνάντηση μεταξύ υπουργείου – ΟΙΕΛΕ – ΣΙΕΙΕ εξελίχθηκε σε «διμερή» ύστερα από την άρνηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών να συμμετάσχουν.
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη σφοδρή αντίθεσή τους «στις περικοπές του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου και στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς», αφού ο υφυπουργός «περιορίστηκε», όπως ανέφεραν, «να ακούσει μόνο την αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ και να δηλώσει ότι θα συνεχίσει να επιδιώκει τον τριμερή διάλογο, χωρίς να δεσμευθεί για καμία ενέργεια του υπουργείου».
Η ΟΙΕΛΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι έκανε «δώρο» στους ιδιοκτήτες «τις πολυπόθητες μειώσεις μισθού που μάταια επιχειρούσαν επί διετία», καλώντας τα μέλη της να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης με τους εκπαιδευτικούς της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου