Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

«Οπισθοδρόμηση» τα μέτρα της τρόικας

«Οπισθοδρόμηση» τα μέτρα της τρόικας
«Δεν πρόκειται για μέτρα λιτότητας, αλλά για οπισθοδρόμηση», δήλωσε εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο βουλευτής Γιάννος Λαμάρης, σχολιάζοντας το προσχέδιο της τρόικας, που δημοσιεύτηκε στον σημερινό Τύπο.
  
«Πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να καταλάβει η τρόικα και τις ιδιομορφίες της χώρας μας, αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται», είπε ο κ. Λαμάρης και σημείωσε: «Σε εταίρο μας απευθυνθήκαμε, όχι σε κατακτητή».
  
«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν στο ΔΗΚΟ τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τα μέτρα που προτείνει η τρόικα και τα οποία βρίσκονται ήδη από τον Ιούλιο ενώπιον της κυβέρνησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου.
   
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο των προτάσεων της τρόικας, ο κ. Φωτίου είπε ότι το ΔΗΚΟ δεν πρόκειται να δεχθεί μνημόνιο σκληρής λιτότητας και με ιδιαίτερα επαχθείς όρους, το οποίο θα πλήττει την κοινωνική συνοχή.
  
Οι Οικολόγοι εξέφρασαν δυσαρέσκεια, γιατί δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση για τα μέτρα και κάλεσαν την κυβέρνηση «να σταματήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι της αντιπαράθεσης με την τρόικα» και να διαβουλευτεί με τα πολιτικά κόμματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου