Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

«Δεν έγινε εισβολή στην Κύπρο»!


  ΕΠΙΣΤΟΛΗ διαμαρτυρίας του Τούρκου πρέσβη στο Λονδίνο Unal Cevikιzσχετικά με το Κυπριακό δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian. Στην επιστολή του με τίτλο «Τhe Cyprus problem isnotone ofinvasion», o Τούρκος πρέσβης διαμαρτύρεται για τη χρήση της φράσης «τουρκο-κατεχόμενη βόρεια Κύπρος» αντί «Βόρεια Κύπρος» σε άρθρο της εφημερίδας που δημοσιεύθηκε στις 27 Αυγούστου.
Ο Τούρκος αξιωματούχος τονίζει ότι στην Κύπρο δεν υπήρξε
καμία τουρκική εισβολή αλλά μόνο παρέμβαση της Τουρκίας για την αποκατάσταση της διασαλευθείσας τάξης από τους συνεχείς διωγμούς των Τουρκοκυπρίων από τους Ελληνοκύπριους. 
Συμπληρώνει δε τέλος ότι καμία απόφαση του ΟΗΕ δεν αναφέρει τις λέξεις «τουρκική εισβολή».
Στο μεταξύ, στην έκθεση Τour Νatur στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας συμμετείχε για πρώτη φορά το ψευδοκράτος. Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην έκθεση από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου συμμετείχε το «Υπουργείο Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού», με στόχο να γίνουν γνωστά στη Γερμανία τα τουριστικά προϊόντα των κατεχομένων. Στο περίπτερο του ψευδοκράτους, σημειώνεται, διανέμονταν διαφημιστικά φυλλάδια, τουριστικός χάρτης των κατεχομένων και προβάλλονταν ταινίες προβολής με τα τουριστικά αξιοθέατα στα κατεχόμενα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου