Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«Τελευταία (;) μέτρα ή χάος»!



Μιλώντας στο πιο απαιτητικό και δύσκολο ακροατήριο, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αυτό της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να το προετοιμάσει για τα μέτρα που έρχονται. «Πολλές από τις περικοπές είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε. Αλλά είναι και αναπόφευκτες καθώς πρέπει να αποφύγουμε το χάος» είπε ο κ. Σαμαράς.

Την ίδια ώρα υποστήριξε ότι «πρόκειται για το τελευταίο πακέτο περικοπών. Αλλο δεν αντέχει η ελληνική οικονομία, η ελληνική κοινωνία» τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός. Παράλληλα επιχειρηματολογώντας υπέρ των αποφάσεών του πρόσθεσε ότι «σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα
έβγαινε από το ευρώ, κάτι που θα ήταν ασύγκριτα πιο οδυνηρό για όλους. Και καταστροφικό για τη χώρα».

Ο κ. Σαμαράς επιχείρησε παράλληλα να ρίξει φως στο τούνελ λέγοντας ότι «σε δύο χρόνια αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις στο εξωτερικό, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν πάει απλώς να αλλάξει μια ζοφερή κατάσταση, αλλά στήνει τις βάσεις για να γίνει η Ελλάδα αξιόπιστη ευρωπαϊκή χώρα, να πάψει να τρώει τα παιδιά της».

Ο πρωθυπουργός θέλησε να νοηματοδοτήσει τη λέξη ενότητα, την οποία επικαλέστηκε αρκετές φορές και επισήμανε: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι στα δύσκολα. Να δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα. Να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, όπως έγινε και γίνεται με την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς”».

Ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, μιλώντας για λόμπι της δραχμής.

«Δημιουργήθηκε στο εξωτερικό ένα κλίμα να θυσιάσουν ως Ιφιγένεια την Ελλάδα. Αυτό το παιχνίδι έπαιξαν και όσοι στην Ελλάδα έλεγαν να αθετήσουμε τις υποχρεώσεις μας» είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε με έμφαση ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να μην είναι πια υποψήφια Ιφιγένεια η Ελλάδα».

«Πλάι στο λόμπι της δραχμής δημιουργούμε και το λόμπι των δικών μας συμμάχων, που θέλουν να τα καταφέρει η Ελλάδα» είπε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία τηρεί στο ακέραιο τις προεκλογικές της δεσμεύσεις να μη βγει η χώρα από το ευρώ και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. «Αυτά υποσχεθήκαμε, αυτά κάνουμε, αυτή είναι η πεμπτουσία της στρατηγικής μας» είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας. Αναφερόμενος, τέλος, στον ρόλο του κόμματος ζήτησε να αποφύγει την ασθένεια του... κυβερνητισμού και να αναδιοργανωθεί.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου